Miesten EM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma on selventänyt, miksi hän ei tuulettanut torjuttuaan loppuottelun ratkaisevan pilkun rangaistuspotkukilpailussa Englantia vastaan.

Italia ja Englanti olivat varsinaisen peliajan ja jatko-ottelun jälkeen 1-1-tasatilanteessa, joten finaalin voittaja oli selvitettävä pilkuilla. 22-vuotias Donnarumma hoiti osansa torjumalla Englannin kaksi viimeistä pilkkua.

Azzurrin EM-kulta varmistui sillä hetkellä, kun Donnarumma pysäytti Bukayo Sakan rangaistuspotkun, mutta italialaisvahti ei juhlinut voittoa millään tavalla ennen kuin hänen joukkuekaverinsa piirittivät hänet. Donnarumman eleetöntä olemusta on pidetty sosiaalisessa mediassa eräänlaisena itseluottamusta uhkuvana tuuletuksena, mutta nyt hän on myöntänyt, ettei vain tajunnut sillä hetkellä torjuneensa juuri Italian Euroopan mestariksi.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Sonja Nikcevic

@sonjanik13
We haven’t talked enough about this reaction. Thought for a second it wasn’t over because Donnarumma didn’t celebrate, but it was. He’s just THAT COOL.

David Preece

@davidpreece12
22 going on 32. Ice cold.

– En juhlinut sen [Sakan] pilkun jälkeen, koska en tajunnut, että voitimme, kommentoi Donnarumma Sky Sport Italialle.

– Mieleni oli jo maissa Jorginhon epäonnistuneen pilkun jälkeen ja luulin, että hävisimme, mutta minun pitikin vielä jatkaa.

– Videotuomarien tulon myötä katsotaan aina, onko maalivahdilla jalat viivalla, joten käännyin tuomaria kohti varmistaakseni, onko kaikki ok. Sitten näin joukkuekaverieni tulevan minua kohti, ja kaikki lähti siitä. En ymmärtänyt mitään!