Paljon tunteita herättävä portugalilaismanageri José Mourinho puhui tänään ensi kertaa medialle sen jälkeen, kun hän aloitti työnsä AS Roman managerina.

”The Special Oneksi” itsensä aikanaan nimennyt Mourinho on saanut viime vuosien aikana runsaasti kritiikkiä, kun hän on epäonnistunut kerta toisensa jälkeen eri seuroissa.

Viimeksi Mourinho toimi Tottenhamin managerina, jossa hän jäi ensi kertaa valmennusurallaan ilman pokaalia. Puolitoista vuotta kestänyt pesti päättyi potkuihin huhtikuussa – vain viikko ennen Liigacupin finaalia.

”Mourinhon bussi” on varmasti tuttu termi kaikille. Puolustusvoittoisesti etenkin ”isoja” otteluita lähestyvä portugalilainen voitti kyseisellä pelityylillä lähes kaiken 2000-luvun alkupuoliskolla, mutta viimeiset vuodet ovat osoittaneet, ettei bussin parkkeeraaminen oman maalin eteen tuo gloriaa.

Aiheeseen liittyen Mourinholta kysyttiin torstain pressissä, tuleeko Cristiano Ronaldon olla huolissaan, kun hän siirtyy Roman manageriksi. Mourinho vastasi kysymykseen omintakeisella tyylillään.

– Ronaldon ei pitäisi olla huolissaan minusta, koska en pelaa topparina. Jos pelaisin topparina, minä löisin häntä, mutta valitettavasti en ole tarpeeksi hyvä ja olen liian vanha pelaamaan häntä vastaan, Mourinho täräytti.

LUE MYÖS: José Mourinho otti AS Roman virallisesti komentoonsa: ”En ole mikään mukava kaveri”