Seurajoukkuejalkapalloilun arvostetuimman pokaalin Mestarien liigan päättyneellä kaudella voittaneen Chelsean pelaajista useampia on yhä tavoittelemassa myös EM-kisamenestystä. Yksi heistä on italialainen Jorginho, jonka rooli on suuri myös maajoukkueessa.

Italia raivasi perjantaina tiensä EM-kisojen välieriin kaadettuaan Belgian 2-1. Tärkeässä roolissa Azzurrin keskikentällä oli jälleen Jorginho, joka on yksi koko kisojen eniten peliaikaa rohmunneista pelaajista. Jorginho on pelannut nyt kolme täyttä 90-minuuttista, yhden 120-minuuttisen (jatkoajalle mennyt Itävalta-peli) ja vain kerran hänet on vaihdettu kentältä ennen täyttä aikaa (74. minuutilla alkulohkon Wales-ottelussa).

Belgiaa vastaan Jorginho sai perille saakka 70 yhteensä 71 syöttöyrityksestään. Lisäksi hän suoritti kolme syötönkatkoa ja voitti yhdeksän kaksinkamppailua.

Squawka

@Squawka
Jorginho misplayed just ONE pass during Italy's 2-1 win vs. #BEL

◉ 71 passes attempted
◉ 70 passes completed

◎ Most #ITA interceptions (3)
◎ Most #ITA possession won (9)

Mancini's Midfield Maestro.

Jorginho pelasi kaudella 2020-2021 Chelsean paidassa 28 ottelua Valioliigassa ja 12 Mestarien liigassa, tehden näissä yhteensä kahdeksan maalia ja syöttäen kaksi. Täysin hänen arvoaan ei kuitenkaan voi tehotilastosta lukea, vaan Jorginhon arvo näkyy paljon vastustajien hyökkäysten katkaisemisessa ja omien pelinrakentelun pyörittämisessä.

Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että sekä Chelsea että Italian maajoukkue luottavat Jorginhoon paljon, ja se luotto tunnutaan palkittavan menestyksellä. Jos Italia menee EM-kisoissa mestaruuteen saakka, on Jorginho yksi ehdokas voittamaan jopa kisojen parhaan pelaajan palkinnon.

William Hill

@WilliamHill
This season, for the first time since 2012, Chelsea reached the Champions League final.. and won.

This summer, for the first time since 2012, Italy have reached the semi-final of a major tournament.

Who's pulling the strings for both teams? Jorge Luiz Frello Filho.