KTP:n kiirastuli Veikkausliigassa jatkuu sunnuntaina vierasottelulla FC Lahtea vastaan. Kello 15 käynnistyvään otteluun valmistautumista vaikeutti vasta torstaina pelattua saatu rästikohtaaminen Haka–HIFK. Mikäli tuon ottelu lopputulos olisi ollut toinen, olisivat kotkalaiset pelanneetkin kotonaan, ja vastassa olisi ollut Honka.

– Kyllä se hankaloitti valmistautumista. FC Lahti ja Honka ovat kovin erilaisia joukkueita, emmekä ennen torstai-iltaa edes tienneet, pelataanko nurmella vai keinonurmella, mutta näillä mennään, sanoo KTP:n päävalmentaja Teemu Kankkunen seuran sivustolla.

Homman nimi on vihreävalkoisille hyvin selvä; karsintalohkon otteluista on käytännössä voitettava jokainen. Viimeksi Lahti pääsi rokottamaan nopeasti, eikä KTP enää hyvistäkään otteista huolimatta onnistunut nousemaan. Tämä on Kankkusen muistissa.

– Alku otetaan niin varman päälle kuin mahdollista ja keskitytään riskien minimoimiseen. Tärkeintä on saada puolustus toimimaan ja pitää oma pää puhtaana mahdollisimman pitkään. Sen ei tarvitse olla välttämättä kaunista. Mitä kauemmin pystymme pitämään nollan, sen paremmin saamme oman pelimme käyntiin.