HELSINKI. Helsingin Olympiastadionilla tunnelma on Suomen ja Ukrainan välisessä MM-karsintaottelussa mitä parhain. Siitäkin huolimatta, että tauolla Suomi on tappiolla.

Ukraina on hienokseltaan hallinnut ottelua, joskin pelin virtaus on edennyt melko tasaisissa merkeissä.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt vierasjoukkue avasi maalihanat jo neljännellä peliminuutilla Andri Jarmolenkon tarkalla sijoituksella.

Teemu Pukki toi Huuhkajat tasoihin onnekkaalla kimmokkeella, joskin tilannetta edeltänyt Joel Pohjanpalon pusku oli jo osunut tolppaan. Suomen joukkue ja paikalle tullut yleisö saivat nauttia tasoituksesta vain viisi minuuttia, kunnes Roman Jaremtshuk vei vieraat uudestaan johtoon.

Huuhkajat pelasi avausjaksolla ehkä yllättävänkin aktiivisesti, vaikka päävalmentaja Markku Kanerva oli nimennyt avaukseen kolme topparia.

Aktiivisuuden ja yritteliäisyyden kääntöpuolena Suomen muoto vuoti luvattoman pahasti, ja perustason henkilökohtaisia virheitä nähtiin yllättävän paljon.

Avausjaksolla Ukraina voitti pallonhallinnan 52-48, laukauset 9-4 ja maaliodottaman 0,92-0,45. Ukraina siis tilastojenkin valossa hallitsi ottelua jossain määrin ja ansaitsee sikäli johtoasemansa.