Barcelonan uusi päävalmentaja Xavi esiteltiin seuran kannattajille maanantaina Camp Noulla.

Xavi allekirjoitti samalla kahden ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen.

Xavi piti lehdistötilaisuuden myöhemmin maanantaina ja otti kantaa useisiin puheenaiheisiin.

Valmentaja pitää elintärkeänä sitä, että Barcelonan seurajohto onnistuu suostuttelemaan Ousmane Dembélén uuteen jatkosopimukseen. Dembélén nykyinen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen.

– Mielestäni Dembélé voi olla maailman paras pelaaja pelipaikallaan, mutta meidän on työskenneltävä hänen kanssaan ja olla vaativia. Kaikki riippuu Dembéléstä ja hänen mentaliteetistaan. Dembélén on loukkaannuttava harvemmin ja saatava itsestään paras irti. Minulle on elintärkeää, että Dembélé tekee jatkosopimuksen.

Xavin mukaan Barcelona halusi hänet päävalmentajakseen kahdesti aiemminkin.

– Barcelona halusi minut kahdesti aiemminkin päävalmentajakseen, mutta mielestäni silloin oli liian aikaista. Se ei tuntunut oikealta. Minun oli oltava rehellinen itselleni. Aluksi seura halusi minut tammikuussa 2020 ja myöhemmin kesällä 2020, mutta en ollut varma siitä. Minulla oli paljon epäilyksiä. Minulla on todella hyvät välit Joan Laportan (Barcelonan puheenjohtaja) kanssa. Hän soitti minulle ja pyysi minut tänne, eikä minulla ollut lainkaan epäilyksiä. Laporta puhuu suoraan ja on oma itsensä, Xavi totesi.

Xavi tiedetään todellisena pallonhallinta- ja lyhytsyöttöjalkapallon ystävänä. Sellaista jalkapalloa nähdään todennäköisesti tulevaisuudessa Barcelonassa.

– Keskityn vaatimustasoon, joukkueen kanssa työskentelyyn ja mahdollisimman laadukkaasti harjoittelemiseen. Yritän vakuuttaa pelaajat siitä, että tämä tapa on paras mahdollinen hyvien tuloksien saavuttamiseen. Meitä arvostellaan tuloksien kautta. Tavoite on pelata hyvin. Sen avulla saamme tuloksia.

– Uskomme, että paras tapa saada voittoja on pelata hyvin. Kaikki pelitavat ovat kunnioitettavia, mutta haluamme pelata iloista ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa prässäten korkealta. Haluamme hallita palloa. Meidän on tiedettävä, miksi pelaamme tietyllä tavalla.