Huuhkajien tiistainen MM-karsintojen kotiottelu Ranskaa vastaan loppuunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla osoittautui odotetusti tunnelmaltaan erinomaiseksi tapahtumaksi. Kaikki katsomossa olleet eivät kuitenkaan vastanneet käytöksellään tapahtuman laatustandardeja, vaan tunnelmaa pilattiin rasistisella huutelulla.

– Hei Palloliitto. Suomi-Ranska -matsin katsomossa joutui todistamaan suoran rasismin riemujuhlaa. Tuomareita haukuttiin ”pastarunkkareiksi”, vastustajia homoteltiin kovaan ääneen, heidän äitejään huoriteltiin ja muslimeita solvattiin useaan otteeseen, näkemästään ja kuulemastaan raportoinut Mohammed S. Hadi kirjoitti Twitterissä.

Jatkotwiitissään Hadi ilmoittaa tarkasti paikat, joilla huutelijat istuivat. Hän myös tägäsi viestiinsä Palloliiton ja vaatii siltä toimia ja kannanottoa asiaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Mohammed S. Hadi

@mohadi93
Hei @Palloliitto @Huuhkajat #FINFRA matsin katsomossa joutui todistamaan suoran rasismin riemujuhlaa. Tuomareita (🇮🇹) haukuttiin "pastarunkkareiksi", vastustajia homoteltiin kovaan ääneen, heidän äitejään huoriteltiin ja muslimeita solvattiin useaan otteeseen.1/2 #saynotoracism

Twiittaajan toiveen mukaisesti Palloliitto myös vastasi katsomoraporttiin vajaata vuorokautta myöhemmin. Palloliitto pahoitteli omasta puolestaan tapahtunutta ja lupasi jatkaa taistelua rasismia vastaan.

– Kiitos, että saavuitte seuraamaan ottelua Olympiastadionille. Olemme tosi pahoillamme, että jouduitte kuulemaan noin vastenmielistä kielenkäyttöä. Palloliitossa työskentelemme aktiivisesti vihapuheen ja rasismin kitkemiseksi jalkapalloyhteisöstä, ensimmäinen vastaustwiiteistä kuului.

Sanomaa jatkettiin näin:

[readmore from=Rasismi]

– Välillä epäonnistumme, mutta emme luovuta. Kerrottehan ensi kerralla järjestyksenvalvojalle heti, jos kuulette epäasiallista tai rasistista huutelua, jotta voimme puuttua siihen välittömästi. Jalkapallo kuuluu jokaiselle!

– Toivottavasti annatte meille vielä uuden mahdollisuuden osoittaa, että välitämme, ja saavutte maajoukkueidemme otteluun toistekin. Jatketaan yhdessä kamppailua rasismia, vihapuhetta ja huonoa käytöstä vastaan.