Rovaniemen Palloseura voitti AC Oulun keskiviikkona 2-1 Veikkausliigan karsinnan avausosassa.

Puolen tunnin kohdalla AC Oululle vihellettiin rangaistuspotku, kun pallo osui kulmapotkun jälkitilanteessa RoPSin Rodrigo Antunesin käteen. Vetovastuun otti Dennis Salanović, joka upotti pilkun satavarmasti sisään.

Peliä ehdittiin jatkaa vain muutama minuutti, kun RoPS tuli jo tasoihin. Oulun toppari Miika Koskela epäonnistui purkupallossa ja peliväline tuli Simo Roihalle, joka toimitti sen alakulmaan.

ACO:n ottelu sai toisen jakson alussa ikävän käänteen, kun puolustaja Ruxi loukkasi ilmeisesti olkapäänsä ja joutui jättämään pelin kesken. Hänen paikkansa otti Lucky Opara.

Hetkeä myöhemmin oululaiset saivat jo toisen rangaistuspotkunsa, kun Dennis Salanović kaadettiin boksissa. Liechtensteinin maajoukkuepelaaja asteli jälleen itse pallon taakse, mutta tällä kertaa RoPSin maalivahti Miikka Mujunen pysäytti vedon jalkatorjunnalla.

RoPSikin joutui tekemään yhden vaihdon ikävän loukkaantumisen takia. Tuomas Kaukua ehti kirmata kentällä suurin piirtein vain minuutin verran, kunnes hän jäi pitelemään kaksinkamppailutilanteen jälkeen kyynärpäätään tuskaisen oloisena. Hänen tilalleen vaihdettiin Vili Saarikoski.

Kotijoukkueen voittomaali syntyi lopulta vasta 95. minuutilla. Didis Lutumba-Pitah pelasi pallon takaviistoon Nino Roffelsenille, joka laukoi rangaistusalueen tuntumasta matalan kudin tolpan kautta sisään.

Karsinnan toinen osaottelu pelataan ensi sunnuntaina Oulussa. Otteluparin voittaja pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa ja häviäjä Ykkösessä.

Voit katsoa videon Roffelsenin voittomaalista alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.