Jürgen Klopp on tehnyt hyvää jälkeä Liverpoolissa ja Thomas Tuchel Chelseassa. Nyt Manchester Unitedista tulee jo kolmas Valioliigan ”Big Six” -seura, joka pelaa jatkossa saksalaisen valmentajan alaisuudessa.

Manchester United tiedottaa kotisivuillaan tehneensä kauden 2021-2022 loppuun ulottuvan valmentajasopimuksen Ralf Rangnickin kanssa. Kuluvan kauden jälkeen Rangnick jatkaa töitä Unitedissa neuvonantaan roolissa kahden vuoden ajan.

– Ralf on yksi eurooppalaisen jalkapalloilun arvostetuimmista valmentajista ja innovaattoreista. Hän oli ykkösehdokkaamme väliaikaiseksi manageriksi. Hän tuo seuraamme mittaamattoman arvokkasta johtajuutta ja teknisiä taitoja sekä valmennuskokemusta lähes neljän vuosikymmenen ajalta, Unitedin jalkapallojohtaja John Murtough kommentoi tiedotteessa.

Manchester United

@ManUtd
Welcome to Manchester United, Ralf Rangnick 🔴🇩🇪

#MUFC

Michael Carrick jatkaa Unitedin edustusjoukkueen valmentajana vielä siihen saakka, kunnes Rangnickin viisumiasiat saadaan kuntoon.

63-vuotias Rangnick on valmentanut uransa aikana muun muassa Schalkea, Hannoveria, Hoffenheimia ja RB Leipzigia. Valmennuspesti on hänen ensimmäisensä Saksan ulkopuolella.

Viimeisen vuosikymmenen aikana Rangnick on toiminut enimmäkseen taustehtävissä, Red Bull Salzburgin ja RB Leipzigin jalkapallojohtajana, joskin pari kautta hän myös valmensi RB Leipzigia. Viime kesänä Rangnick palkattiin venäläisen Lokomotiv Moskovan manageriksi, mutta tuo sopimus on nyt purettu.

Manchester Unitedin on arveltu tavoittelevan Mauricio Pochettinoa uudeksi valmentajakseen kuluvan kauden päätyttyä. Pochettino valmentaa tällä hetkellä PSG:tä.