Borsussia Dortmundin 21-vuotias keskushyökkääjä Erling Håland on yksi himotuimmista pelaajista tällä hetkellä jalkapallon siirtomarkkinoilla. Ranskalainen L’Équipe-lehti laski, minkä verran Hålandin hankkiminen todellisuudessa tulee maksamaan.

Lehden artikkelissa on käytetty esimerkkiseurana PSG:tä, mutta mitä ilmeisemmin summat ovat samaa luokkaa seurasta riippumatta. Lehden laskelmien ja sisäpiiritietojen mukaan Hålandin hankkiminen tulisi maksamaan yhteensä yli 300 miljoonaa euroa.

Håland on tiettävästi halukas lähtemään Dortmundista. Dortmund on tarjonnut Hålandille rahakasta jatkosopimusta, joka tekisi nuorukaisesta ylivoimaisesti seuran parhaiten palkatun pelaajan. Se ei silti ole riittämässä.

Håland on ilmeisesti päätöksensä tehnyt, mutta kysymys kuuluukin enää, mihin maalinsylkijä suuntaa.

Vaihtoehtoja ei toki ole rajattomasti, kun tarkastellaan L’Équipen laskelmia siitä, minkä verran Hålandin allekirjoitus todellisuudessa tulee tulevalle seuralle maksamaan.

Siirtosumma ei vielä päätä huimaa, sillä kuluvan kauden jälkeen Hålandin sopimukseen kirjattu ulosostohinta aktivoituu. Summa on vasta 75 miljoonaa euroa. Ranskalaislehden mukaan siirtosumman päälle on tulossa vielä 20 miljoonan euron agenttipalkkio Mino Raiolalle, minkä lisäksi osansa saa myös Erlingin isä, entinen futistähti, Alf-Inge Håland.

Sen jälkeen itse sopimukseen. Lehden mukaan Håland haluaa kuuden vuoden sopimuksen, jossa vuosipalkka on noin 30-35 miljoonaa euroa. Kuuden vuoden ajalta Håland tulisi nostamaan siis jopa 180-210 miljoonaa euroa.

PSG:n lisäksi Hålandista ovat kiinnostuneet tiettävästi ainakin Manchester City, Real Madrid sekä Barcelona.

Lähde: Get French Football News