Paris Saint-Germainin luulisi resursseillaan mellastavan Ranskan Ligue 1:ssä miten tahtoo. Hulppeasta sarjajohdosta huolimatta näin ei kuitenkaan oikeastaan ole; pariisilaiset saavat valtaosassa sarjapelejään tehdä täyden päivätyön.

Lauantaina Parc des Princesin kotijoukkue oli tappiolla Saint-Étiennelle vielä hetkeä ennen taukovihellystä, Denis Bouangan tehtyä ottelun ainoan osuman siihen saakka. Sitten esiin astui Kylian Mbappé.

23-vuotias kirmasi pisteeseen, johon Lionel Messi tarjoili maalipaikan, ja tasoitti pelin sen 42. minuutilla.

Jos tasoitus syntyi vain muutamaa hetkeä ennen puoliaikaa, onnistui johtomaali vastaavasti vain hetkeä toisen jakson alkamisen jälkeen. Mbappé sai pallon jälleen Messiltä, ja painoi sen oikeaan alakulmaan – PSG kuskin paikalle.

Loppuluvut 3-1 syntyivät viittä minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Mbappé korjasi tilanteesta ”vain” syöttömerkinnän, tarjoiltuaan pallon Danilon sisään puskettavaksi.

Vahvojen Real Madrid -huhujen keskellä Mbappé on tällä kaudella tehnyt joukkueelleen 34 ottelussa 24 maalia, ja antanut 17 maalisyöttöä. Ei siis ihme, että PSG on valmis tähtitieteellisiin satsauksiin pitääkseen kultakimpaleen itsellään.