Chelsean manageri Thomas Tuchel katselee huolestuneena joukkuettaan. Edistystä ei näytä tapahtuvan tarpeeksi, ja pelaajat suhtautuvat ainakin ainakin lievästi vähätellen merkityksettömiin, pieniin näytöspeleihin. Lauantaina Chelsea hävisi Floridassa käydyn ottelun Arsenalia vastaan 0–4.

– Emme vain yksinkertaisesti olleet kilpailukykyisiä, sanoi Tuchel jälkikäteen.

Saksalaisvalmentaja suhtautui karsaasti tunnollisuuden puutteeseen.

– Eniten minua huolestuttaa, että fyysinen ja henkinen valmistautumistaso oli Arsenalilla paljon korkeampi kuin meillä.

– Tämä ei varmastikaan ollut vahvin avauskokoonpanomme. Tämä on yksi selitys mutta vain osasyy [heikkoon suoritukseen].

– En voi taata, että olisimme kahdessa viikossa valmiita, totesi Tuchel viitaten Chelsean valioliiga-avaukseen Evertonia vastaan.

Harjoituskauden ensimmäisessä ottelussa Chelsea päihitti värittömällä esityksellä meksikolaisen Club Américan 2–1. Neljä päivää myöhemmin 21. heinäkuuta lontoolaiset hävisivät MLS-liigassa pelaavalle Charlotte FC:lle. Eilinen peli Arsenalia vastaan jatkoi turhauttavien tulosten sarjaa.

– En tiedä, olenko ikinä kärsinyt pre-seasonilla 0–4-tappiota. En muista, että olisin koskaan pelannut kahta harjoitusottelua peräkkäin ilman voittoa. Olen taikauskoinen mutta en niin, että uskoisin surkean harjoituskauden merkitsevän surkeaa kilpailukautta, sanoi Tuchel.

Chelsean omistaja vaihtui kesän alussa oligarkki Roman Abramovitšista amerikkalaiseen Todd Boehlyyn. Raheem Sterling ja Kalidou Koulibaly hankittiin omistajanvaihdoksen myötä joukkueeseen, mutta urheilu- ja iltapäivälehtien palstoilla on lavealti kerrottu koko ajan uusista huhuista.

– Valitettavasti tämä [ottelu] ja viime viikko todistivat käsitykseni. Minusta tuntuu, että olin oikeassa, sanoi Tuchel.

 

– Meillä on akuutti tarve laadukkaille pelaajille. Tarvitsemme heitä paljon.