Huuhkajat pelaa torstaina harjoitusmaaottelun kohdatessaan vieraskentällä Pohjois-Makedonian.

Huuhkajien marraskuun rupeama päättyy viikonloppuna, kun Markku Kanervan miehistö kohtaa sunnuntaina Norjan Oslossa. Kyseessä on Huuhkajien kalenterivuoden viimeiset ottelut.

Vaikka tämän viikon otteluista puuttuukin tulokselliset panokset, on nyt hyvä paikka testata kokemattomampia pelaajia, jotka on valittu ensimmäistä kertaa Huuhkajien mukaan.

Joukkueessa on viisi pelaajaa, jotka eivät ole vielä tehneet A-maajoukkuedebyyttiään. Muun muassa HSV:n Anssi Suhonen on ensikertalainen Huuhkajissa. Kanervan mukaan debyyttejä on luvassa, mutta välttämättä jokainen ensikertalainen ei pääse kentälle.

– Näyttöpaikka kun tulee, niin totta kai odotamme, että pelaajat tuo rohkeasti parhaat ominaisuutensa esille ja osoittavat pystyvänsä pelaamaan joukkueelle. Nyt on tosiaan enemmänkin ensikertalaisia mukana ja näiden kahden matsin aikana varmasti tullaan tekemään debyyttejä A-maajoukkuetasolla. Viisi pelaajaa, joilla ei ole vielä debyyttiä tehtynä. Katsotaanko, saavatko kaikki sen tämän reissun aikana, Kanerva summasi etälehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Markku Kanervan Huuhkajat ottaa mittaa Pohjois-Makedoniasta torstaina. Sunnuntaina luvassa on ottelu Norjaa vastaan Oslossa. Kuva: Getty

Torstainen vastustaja on mielenkiintoinen. Monet muistavat Pohjois-Makedonian varsinkin keväällä tehdystä uroteosta, kun piskuinen maajoukkue pudotti Italian MM-jatkokarsinnoissa voitettuaan vierasottelun Palermossa 1-0. Kanerva tiedostaa joukkueen vahvuudet ja heikkoudet.

– Meidän puolustuspeli joutuu tietynlaiseen puntariin. Pohjois-Makedonia on joukkue, jossa on yksilötaitoa. Sieltä löytyy vauhtia ja fysiikkaa, mutta toki sieltä löytyy myös heikkouksiakin, joita pyrimme haavoittamaan. Toivottavasti tuo kenttä saadaan sellaiseen kuntoon, että se mahdollistaa sujuvan syöttöpelin, joka on meidän hyökkäyspelissä aika oleellista.

Kanervan mukaan torstainen ottelustadion on sen verran heikossa kunnossa, ettei Huuhkajat harjoittele siellä ennen ottelua.

– Etukäteen oli tiedossa, että ottelustadion on sellaisessa kunnossa, että kumpikaan joukkueista ei harjoittele perinteisesti päivää ennen stadionilla. Sanotaan myös se, että odotimme vähän enemmän näiltä harjoituskentiltä, joilla olemme harjoitelleet. Olemme kuitenkin saaneet vedettyä suunnitellut treenit läpi.

Jesse Joronen ja Joel Pohjanpalo siirtyivät kesällä Veneziaan. Syyskausi ei ole mennyt ruusuilla tanssien, sillä Venezia on Serie B:ssä toiseksi viimeisenä. Kuva: Getty

Jesse Joronen on tuttuun tapaan Huuhkajien mukana. Syyskuun maaotteluikkuna jäi väliin loukkaantumisen vuoksi, mutta Veneziaa edustava maalivahti on joukkueen mukana Skopjessa.

Joronen siirtyi kesällä Bresciasta Veneziaan. Venezia putosi viime kauden päätteeksi takaisin Serie B:hen, mutta lähti kuluvalla kaudella tavoittelemaan välitöntä paluuta pääsarjatasolle.

Venezian kausi on kuitenkin sujunut ennakko-odotuksiin nähden hyvin heikosti. Jorosen, Joel Pohjanpalon ja Niki Mäenpään edustama Venezia on Serie B:ssä parhaillaan toiseksi viimeisenä, eli 19. sijalla. Nousukarsintapaikkaan on matkaa jo yli kymmenen pistettä. 13 ottelusta tuloksena on kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja jopa kahdeksan tappiota.

Joronen ei vaivu epätoivoon, vaikka syyskausi on edennyt mollivoittoisesti.

– Totta kai tappiot vaikuttavat henkisesti, mutta samalla kun etsitään ratkaisuja, niin sellainen eiliseen katsominen ei ole kauhean proaktiivista tilanteen ratkaisemista. Hyviä ja laadukkaita asioita tekemällä treeneissä ja niitä toteuttamalla peleissä saamme käännettyä tilanteen ihan varmasti.

– Totta kai se on pettymys, millainen se (syyskausi) on ollut, mutta siinä pettymyksessä ei kannata velloa, koska se estää sinua tekemästä niitä asioita tänään ja huomenna, mitkä vievät sinut eteenpäin kohti voittoja ja parempaa hetkeä.

Pohjois-Makedonian ja Huuhkajien välinen harjoitusottelu käynnistyy torstaina klo 19.00. Viasat ja Elisa Viihde Viaplay näyttävät ottelun.

LUE MYÖS!