Jalkapallon supertähti Neymar liittyi neljä päivää sitten saudiarabialaiseen Al-Hilaliin. Ehkä ratkaisu perustui viileään harkintaan, sillä Al-Hilal mahdollistaa brasilialaishyökkääjälle helpot rahat, varsinkin kun tälle tuotti vaivaa löytää itselleen uusi työnantaja Euroopasta.

Neymar, 31, kuvasi siirtoa Al-Hilaliin ”uudeksi haasteeksi”, mutta väite ei Saudi-Arabian liigan tasoon peilaten ole vakuuttava. Vahvistamattomien mediatietojen mukaan Neymar ansaitsee Saudi-Arabiassa noin 100–150 miljoonaa euroa vuodessa. Hän saa puoli miljoonaa euroa jokaisesta sosiaalisen median julkaisusta, jolla edistetään Saudi-Arabia-kuvaa ulkomailla, uutisoivat AS ja The Sun.

Varsinaisen rahapalkan sijasta palkkaa maksetaan myös luontoisetuina, kuten talona, joka käsittää 25 makuuhuonetta, 400 neliömetrin suuruisen uima-allasalueen ja kolme saunaa. Avuksi on palkattu viisi täysipäiväistä ammattilaista, joiden toimenkuvaan kuuluu vastata talon ylläpidosta ja hoidosta.

Lue myös: Brasilialaisfani ohjaa kaiken omaisuutensa perinnöksi Neymarille: ”Ahneus ei aja häntä eteenpäin”

Tavallisessa kotitaloudessa voi esimerkiksi videopelin hankinta olla investointi, jota tulee suunnitella. Neymarilla ei tätä ongelmaa ole. Hän saa Al-Hilalilta autotalliinsa Bentley Continental GT:n, Aston Martin DBX:n ja Lamborghini Huracánin. Hänen ei tarvitse rasittaa itseään edes rattia kääntämällä, sillä henkilökohtainen autonkuljettaja on lähtövalmiudessa vuorokauden ympäri.

Lisäksi Al-Hilalin omistajaporras ottaa maksettavakseen kaikki Neymarin vapaapäivien hotelli- ja ravintolalaskut sekä muut vastaavat maksut. Se luovuttaa hänen käyttöönsä yksityiskoneen helpottamaan irtiottoja urheilijan oravanpyörästä.

Jotta Neymar nukkuisi yönsä ihan hyvin eikä liihottaisi juhlasta toiseen, hänelle on luvattu 80 000 euron palkkio jokaisesta Al-Hilalin voitosta.

Neymar pelasi kuusi edellistä vuotta ranskalaisessa Paris Saint-Germainissa. Jo siirto PSG:hen osui siihen hetkeen, jona laskukausi alkoi — hänen jo saavutettuaan huipun Barcelonassa 2014–15. Kausi 2022–23 oli Neymarin uran vedenjakaja, kun Brasilian maajoukkue epäonnistui talven MM-kisoissa, ja hän ajautui sivurooliin seurajoukkueessaan. Tänä kesänä Neymar aluksi tunsi haluavansa pysyä Euroopassa, mutta yksikään taho ei kunnolla syttynyt ajatukselle.