Italialaisseura Juventus käy viimeisimpien lehtitietojen mukaan neuvotteluja Chelsean kanssa Romelu Lukakusta. Huhut ovat saaneet murhaavan vastaanoton Juven kannattajilta. Vastustus ei osoita murtumisen merkkejä, sillä belgialaishyökkääjän siirtoa on protestoitu kahteen eri otteeseen.

Aiemmin tällä viikolla Juventuksen ultrat ripustivat joukkueen stadionin ulkopuolelle lakanan, jossa luki: ”Lukaku jää Milanoon, meillä on jo varamaalivahti.” Tekstillä viitattiin viime kevääseen, jolloin Lukaku pelasi Interissä ja vahingossa esti lähes varman tasoitusmaalin syntymisen Mestarien liigan loppuottelussa.

Kolme päivää sitten Juven kannattajat valtasivat kentän edustus- ja reservijoukkueen välillä pelatun harjoitusottelun jälkeen.

– Emme halua Lukakua, kannattajat lauloivat yhteen ääneen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Massimiliano Nerozzi

@MaxNerozzi
Invasione (anche senza Villar Perosa) #Juve

Kiihkeän väittelyn taustalla on juuri Lukakun ja Interin yhteinen historia: Lukaku edusti Juventuksen arkkivihollista ensin vuodesta 2019 vuoteen 2021 ja toistamiseen kaudella 2022–23.

Interiä valmensi ensimmäisellä ajanjaksolla Antonio Conte, jonka alaisuudessa Lukaku muotoutui yhdeksi Euroopan pelätyimmistä hyökkääjistä.

Menestyksen siivittämänä Lukaku siirtyi Interistä valioliigaseura Chelseaan, mutta kausi 2021–22 oli edelliseen verrattuna hiljainen. Inter kelpuutti pian Lukakun takaisin joukkueeseen lainalle, koska hän itse oli kuvannut menoa Englantiin erehdykseksi. Chelseassa hän oli joutunut pelaamaan roolissa, joista ei pitänyt, ja kokenut paikan muutenkin vieraaksi.

Lukakun on kuviteltu viihtyvän Interissä, mutta hän on muuttanut linjaansa kuultuaan Juventuksen kiinnostuksesta. Monille Interin faneille linja on ollut liikaa. Paluu Chelseaan ei myöskään ole enää järkevä vaihtoehto, joten Lukaku voi ajautua pattitilanteeseen.