Saksan jalkapalloliitto tiedotti aiemmin tällä viikolla tehneensä sopimuksen Julian Nagelsmannin kanssa.

Nagelsmann valmentaa Saksan A-maajoukkuetta ensi kesän EM-lopputurnauksen kattavalla sopimuksella. Sopimus on kestoltaan alle yksivuotinen.

Saksan A-maajoukkue on kokenut viime vuosina lukuisia vastoinkäymisiä. Saksa on jäänyt kaksissa edellisissä MM-kisoissa lohkoon ja putosi edellisessä EM-lopputurnauksessa jo neljännesvälierissä.

Saksa isännöi ensi kesän EM-lopputurnausta, jonka vuoksi se pelaa automaattisesti kisoissa. Saksa ei siten osallistu EM-karsintoihin, vaan pelaa maajoukkuetauoilla harjoitusotteluita. Harjoitusottelut ovat menneet viime kuukausina niin huonosti, että jalkapalloliitto antoi potkut maajoukkuetta valmentaneelle Hans-Dieter Flickille.

Nagelsmann ehti olla työttömänä noin puolen vuoden ajan saatuaan potkut Bayern Münchenistä maaliskuussa. Nagelsmann haluaa tavata vanhat tutut pelaajat.

– Odotan innoissani pääseväni tapaamaan Bayernin pelaajat. En pelkää epäonnistumista, koska luotan joukkueeseeni ja valmennusryhmääni. En pelkää sitäkään, että jossain vaiheessa asiat sujuisivat huonosti. Tiettyjä asioita on vain kestettävä. Minulla ei ole aikaa kehitellä jotain, joka vie kaksi vuotta.

– Olen analysoinut aikaani Bayernissa ja miettinyt jalkapallofilosofiaani. Lisäksi olen ajatellut sitä, mitä minun pitäisi tehdä paremmin tulevaisuudessa. Olen katsonut jalkapalloa enemmän kannattajan perspektiivistä.

Nagelsmann aikoo pitää İlkay Gündoğanin maajoukkueen kapteenina.

– Olen täysin vakuuttunut Gündoğanista persoonana ja pelaajana. Mielestäni tämä on oikea päätös. Ilmoitin hänelle jo siitä.

Konkarivalmentaja Ottmar Hitzfeldin mukaan Nagelsmann oli selvästi paras mahdollinen vaihtoehto maajoukkueen uudeksi luotsiksi.

– Hän oli paras mahdollinen valinta. Kyse on uskomattoman laadukkaasta ammattilaisesta, jolla on kyky johtaa, Hitzfeld totesi saksalaismedialle.