Manuel Neuer palasi hiljattain pelikentille pitkän tauon jälkeen.

Neuer, 37, mursi jalkansa hiihto-onnettomuudessa viime joulukuussa. Neuer oli sivussa lokakuun lopulle saakka.

Konkarivahti palasi Bayern Münchenin tolppien väliin loka-marraskuun vaihteessa ja on pitänyt nollapelin kummassakin sarjaottelussa. Sen sijaan Saksan cupissa tuli kylmää kyytiä, kun Bayern hävisi kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalle Saarbrückenille 1-2.

Saksan A-maajoukkueen päävalmentaja Julian Nagelsmann ei valinnut Neueria mukaan marraskuun otteluihin. Saksa kohtaa harjoitusotteluissa Turkin ja Itävallan. Nagelsmann valmensi Neueria viime kaudella Bayernissa.

Neuer kertoi lehdistölle, että kyseessä on etukäteen tehty ja suunniteltu päätös.

– Olemme puhuneet Julianin kanssa jo pitkään. Puhuimme uudestaan Dortmund-ottelun jälkeen. En ole maajoukkueen mukana. Tarvitsen vielä aikaa itselleni. Nämä maaottelut tulevat liian nopeasti. On tärkeää saada aikaa hoitaa haavojani.

Marc-André ter Stegen on torjunut A-maajoukkueen ykkösvahtina viimeisen vajaan vuoden ajan. Neuer haluaa kuitenkin palata maajoukkueeseen ja nimenomaan ykkösmaalivahdiksi. EM-kotikisat odottavat ensi kesänä.

– Puhumme Nagelsmannin kanssa kaikesta avoimesti ja teen kaikkeni palatakseni maajoukkueeseen ensi vuonna. Tästä lähtien kaikki on pelkkää plussaa, mutta olen kunnianhimoinen ihminen. Haluan pelata. Haluan aina olla kentällä, Neuer muistutti.

LUE MYÖS: Pelikentille palaava Manuel Neuer menetti pysyvästi kapteeninnauhan Saksan A-maajoukkueessa