Lionel Messi on antanut selityksen poissaololleen Inter Miamin harjoitusottelusta Hong Kongin liigan tähdistöjoukkuetta vastaan. Tuhannet paikalliset jalkapallofanit joutuivat pettymään argentiinalaisen istuttua koko ottelun vaihtopenkillä helmikuun alussa.

Hong Kongin valtio ilmoitti tuolloin olevansa äärimmäisen pettynyt Messin, 36, poissaolosta ja vaati tapahtumajärjestäjältä selvitystä.

Inter Miamin päävalmentaja Tata Martino selitti tuolloin Messin puuttumista loukkaantumisella. Argentiinalaishyökkääjä kuitenkin pelasi Japanissa Vissel Kobea vastaan vain muutama päivä myöhemmin herättäen epäilyksiä.

Messi on selventänyt nyt kuohuttavaa tilannetta tuoden oman selityksensä julkisuuteen asiasta.

– Olen lukenut paljon asioista, joita tapahtui Hong Kongin ottelun jälkeen. Halusin tehdä tämän videon tarjotakseni oikean selityksen. Välttäkää lukemasta väärää uutisointia, Messi kertoi videoviestissään.

– Kuten jokainen tietää, haluan aina pelata. Kuulin etten olisi halunnut pelata politiikan tai muun takia. Sillä ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Jos se olisi ollut niin, en olisi matkustanut lainkaan Kiinaan tai Japaniin.

– Minulla on ollut aina läheiset välit Kiinan kanssa. Olen antanut Kiinassa haastatteluja, pelannut ystävyysotteluja ja osallistunut tapahtumiin Barcelonan ja Argentiinan maajoukkueen kanssa. Kuten sanoin aiemmin lehdistötilaisuudessa, minulla oli tulehdus ojentajalihaksessa. En voinut pelata sen vuoksi.

– Tunsin sen kivun ensimmäisessä ottelussa Saudi-Arabiassa. Yritin pelata myös toisessa ottelussa, mutta se tuntui vain pahemmalta. Yritin päivää ennen Hong Kong -ottelua osallistua harjoituksiin ollakseni siellä näitä kaikkia ihmisiä varten. Tein kaikkeni ja kävin klinikalla lapsia varten. En voinut kuitenkaan pelata, koska tunsin kipuja.

– Tunsin oloni muutama päivä myöhemmin hieman paremmaksi ja pelasin siitä syystä jonkin verran Japanin ystävyysottelussa parantaakseni fyysistä kuntoani. Minun täytyy saada jonkin verran rytmiä takaisin.

– Haluan osoittaa kaiken rakkauteni Kiinan väestölle. Toivottavasti me näemme taas pian.

Messi ja Inter Miami aloittavat MLS-kautensa keskiviikkona Real Salt Lakea vastaan.

LUE MYÖS!