Pikkuhuuhkajat nappasi tiistaina tärkeän 2-1 -vierasvoiton Montenegrosta EM-karsintojen kuudennella ottelukierroksella.

Viime viikon perjantaina Albanian kanssa maalittoman tasapelin pelannut Pikkuhuuhkajat lähti hakemaan täyttä pistepottia Montenegrosta.

Mika Lehkosuon valmentama alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelasi hyvän ensimmäisen jakson. Suomi oli jatkuvasti Montenegron niskan päällä ja kykeni luomaan muutaman laadukkaan maalipaikan. Portugalin pääsarjassa pienelle vastuulle jäänyt Otso Liimatta pääsi avausjaksolla huippupaikkaan, mutta Liimatan viimeistely-yritys jäi heikoksi.

Vain hetkeä myöhemmin Ville Koski puski kulmasta Suomen avausmaalin.

Pikkuhuuhkajat jatkoi pirteitä otteitaan toisella jaksolla, mutta Montenegro nousi kuin varkain tasoihin. Miska Ylitolva luki pallon lentoradan pahasti väärin, ja Montenegron Viktor Dukanović pääsi laukomaan pallon Suomen puolustuksen kautta maaliin.

Pikkuhuuhkajien voittomaali syntyi 87. minuutilla. Kentälle vaihdettu Kai Meriluoto syötti pallon Casper Terholle, joka pääsi boksin sisältä tälläämään pelivälineen varmasti maaliin.

Lehkosuon miehistö nousi voiton myötä ainakin toistaiseksi karsintalohkon kolmannelle sijalle.

Toisella sijalla pisteen edellä Suomea oleva Sveitsi kohtaa Albanian klo 18 alkavassa ottelussa. Karsintalohkojen voittajat ja kolme parasta lohkokakkosta etenevät suoraan EM-lopputurnaukseen. Loput lohkokakkoset osallistuvat jatkokarsintaan. EM-lopputurnaus pelataan Slovakiassa kesällä 2025.