Bayern Münchenin menestyksekäs kausi on antanut kosolti aihetta ja tilaisuuksia hyväntahtoiseen kujeiluun. Vaan mikäpä olisikaan parempi päivä kepposille kuin 1. huhtikuuta?

Bayernin megatähdillä lienee ollut aprillipäivänä hauskaa, mutta tarina ei kerro, jaksoiko pila naurattaa joukkueen kujeen kohteena ollutta 19-vuotiasta Mitchell Weiseria.

”Syö silliä ja juo kuravettä päälle”

Bayern pelasi 1.4. Old Traffordilla Manchester Unitedin vieraana. Pelipäivän aamuna, joukkueen ollessa jo Manchesterissa, Mitchell Weiser sai kännykkäänsä tekstiviestin.

Viestissä kehotettiin nuorukaista pakkaamaan kiireen vilkkaa kapsäkkinsä ja saapumaan Münchenin lentokentälle mahdollisimman pian. Pep Guardiola oli valinnut nuoren keskikenttäpelaajan täydennysmieheksi joukkueeseensa loukkaantumisten takia ja häntä tarvittaisiin pikimmiten Manchesterissa.

Weiser teki työtä käskettyä ja kiiruhti laukkuineen lentokentälle. Into kuitenkin lopahti, kun Lufthansan lähtöselvitystiskillä ei ollutkaan nuoren miehen nimellä varustettua lentolippua. Weiserin oli aika vilkaista kalenteriin.

Sitä Sport Bildin julkaisema tarina ei kerro, kuka Bayern-pelaajista oli kepposen takana, mutta ainakin Weiser nielaisi syötin kokonaisuudessaan.

Bundesliigadebyytti heti seuraavana viikonloppuna

Lieneekö Weiser saanut valmentajaltaan luottoa empatiasta, sillä vielä saman viikon lauantaina Augsburgissa mies pääsi tekemään debyyttinsä Bundesliigassa. Aprillijännitys painoi kenties yhä nuoren miehen mieltä, sillä hänen virheensä johti Augsburgin 1-0-voittomaaliin ja samalla Bayernin kauden ensimmäiseen tappioon Saksan kentillä.

Mestarien liigan kokoonpanoon Weiser oli mahtunut jo kahdesti aiemmin, marraskuun vieraspeleissä Plzenissä ja Moskovassa. Plzenissä Saksan nuorten maajoukkuemies sai myös tililleen neljä peliminuuttia.