Suomen Palloliitto ja Penalty-tuotemerkkiä edustava JP Sports ovat solmineet yhteistyösopimuksen yhteisen pelipallon käyttöönottamiseksi useissa Suomen Palloliiton järjestämissä sarjoissa. Yhteinen pelipallo käyttöön otetaan kaudesta 2015 alkaen ja sopimus kestää vuoden 2020 loppuun asti. Palloliitto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Sopimus kattaa miesten ja naisten Suomen Cupin, Naisten Liigan, miesten Ykkösen, sekä miesten ja naisten Futsal-Liigan. Ensimmäisen kerran Penaltyn palloilla pelataan Suomen Cupin finaalissa lauantaina 27.9.2014. Futsalsarjoissa Penaltyn futsal-pallot ovat myös käytössä jo kaudella 2014–2015.

– Yhteinen pelipallo on jo pitkään ollut yksi Jalkapallon pelaajayhdistyksen (JPY) pelin ammattimaisuuden ja yhtenäisyyden lisäämiseen tähtäävistä kehityskohteista ja olemme erittäin iloisia, että nyt solmittu sopimuksemme Penaltyn kanssa mahdollistaa tämän. Lisäksi pitkäaikainen sopimus on kokonaisuudessaan myös taloudellisesti merkittävä kädenojennus sopimuksenalaisissa sarjoissa pelaaville seuroille, Palloliiton markkinointipäällikkö Ilkka Vanala toteaa.

– On hienoa aloittaa yhteistyö laajemmin Suomen Palloliiton kanssa eri sarjojen osalta. Miesten Futsal-Liiga pelattiin jo kuluneella kaudella Penaltyn palloilla, ja saamamme palaute on ollut positiivista. Lajien kehittymisen kannalta on erittäin tärkeää, että kaikki ottelut pelataan samanlaisilla palloilla.

– Olemme erittäin iloisia, että saamme olla mukana omalta osaltamme viemässä suomalaista jalkapalloilua ja futsalia eteenpäin. Penaltylla on vuosien kokemus huippuluokan pallojen tuotekehittelystä ja uudet pelipallot ovat erittäin korkealuokkaisia. Uskomme, että käyttäjät tulevat olemaan tyytyväisiä yhtenäisen pelipallon käyttöönottoon, JP Sportsin toimitusjohtaja Jeferson Pires kertoo.