HJK pelaa eurokiireiden keskellä taas Veikkausliigaa. Vieraskentällä vastaan asettuu FC Inter.

HJK nappasi keskiviikkona helpottavan 2-1-kotivoiton Mestarien liigan karsinnoissa ja eteni seuraavalle kierrokselle.

– Helppo sanoa, että fiilikset ovat tosi hyvät. Vastassa oli kova joukkue ja menimme jatkoon. Ensimmäinen pari eurocupeissa on aina sellainen koetinkivi. Tässä vaiheessa meillä oli vielä hävittävää, jatkossa melkein pelkkää voitettavaa. Nyt pääsemme pelaamaan unelmista. Olemme voitetun otteluparin päässä lohkovaiheesta, hehkuttaa päävalmentaja Mika Lehkosuo seuran verkkosivuilla.

Viimeksi eurorasitus ei näkynyt Veikkausliigassa, kun Klubi kaatoi SJK:n kotikentällään. Tälläkin kertaa vastus tosin on kova.

– Inter on kotikentällään ollut aika vahva, mutta vieraissa pisteitä ei ole kertynyt. Vaikka he ovat pelanneetkin ihan hyvin, pistepotti ei ole vieraskentällä kasvanut. Kotikentällään he ovat suoriutuneet kohtuullisen hyvin, sekä pelillisesti että pisteiden valossa. Job Dragtsma on aina osannut organisoida joukkueensa hyökkäyspelaamisen hyvin ja heillä on hyviä, vaarallisia pelaajia.

– Meidän täytyy pystyä puolustamaan tiiviisti, etenkin toppareidemme edessä olevaa aluetta, jota he yrittävät ylimiehittää sisään leikkaavilla laitapelaajilla. Hyökkäyspelaamisemme pitää olla monipuolista, kuten se on viime aikoina ollutkin. Haluamme pystyä ratkaisemaan niin vastahyökkäyksistä kuin hitaammistakin hyökkäyksistä. Elementit ovat olemassa, täytyy vain onnistua iskemään samaan tapaan kuin SJK:ta vastaan, Lehkosuo lisää.

Veikkausliigan pelit 26.7.

Jaro-SJK
FC Inter-HJK