HJK on tällä hetkellä reilun 90 minuutin päässä Eurooppa-liigan paikasta. Helsinkiläisryhmä on valmistautunut huolellisesti Rapid Wienin kohtaamiseen viersakentällä.

Joukkue voitti ensimmäisen osan 2-1. Nyt edessä on koitos Ernst-Happel -stadionilla.

– Saimme koko joukkueen sunnuntain ottelun jälkeen harjoituskentälle jo maanantaina ja kävimme läpi muutamia hyökkäykseen liittyviä taktisia asioita, jotka ovat oleellisia Rapidia vastaan. Kaikki olivat treeneissä energisiä ja aisti, että torstaina on peli jota kaikki odottavat vesi kielellä, päävalmentaja Mika Lehkosuo kertaa seuran verkkosivuilla.

– Tiistaina pidimme palaverin ennen lentämistä Wieniin ja tänään pari lisää. Matkustaminen sujui leppoisasti ja helposti, ja nyt olemme päässeet hotellilla vähän lepäämään, kertoi Lehkosuo.

HJK on valmistautunut otteluun todella huolellisesti.

– Päivällä pidimme palaverin, jossa pelaajat ensin kävivät pelipaikkakohtaisesti ryhmissä omat avainasiansa läpi ja esittivät sitten mietintänsä koko joukkueelle. Kaikille on hyvin selvää, mitä ottelussa pitää tehdä. He tietävät mikä on tärkeää meidän pelitavassamme ja mikä on tärkeää ottaa huomioon Rapidia vastaan.

– Ottelua ei ikävä kyllä pelata tuolla palaverihuoneessa, vaan itse taistelu on vielä edessä huomenna. Selvää kuitenkin on, että kaikki ovat erittäin keskittyneitä omaan tehtäväänsä kentällä, Lehkosuo miettii.

Klubin terveystilanne pelin alla on hyvä.

– Meillä on 19 tervettä miestä, eikä kotimaahankaan jäänyt yhtäkään loukkaantunutta. Sinänsä tilanne on hyvä. Parin pelaajan pelikunto ei ehkä ole sataprosenttinen loukkaantumisten ja sairastelujen jäljiltä, mutta kaikki pelaajat ovat käytössä.

– Nyt pitää vain ratkaista huomisen avauskokoonpano, mutta mieluummin näin päin että vaihtoehtoja on. Isolla osalla pelaajista edellisestä ottelusta on viikko, joten torstaihin päästään aika optimaalisista lähtökohdista, vahvisti ”Bana”.