Manchester United otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa lauantaina, kun joukkue kaatoi Arsenalin Lontoossa -1-lukemin.

Voitossa oli paljon onneakin mukana. Arsenal hallitsi peliä selvästi ja loi paikkoja ollen kuitenkin tehoton maalin edessä. ManU meni johtoon Arsenalin omalla maalilla ja tilanteessa oli paitsionkin elkeet.

Samalla tilanteessa lisäksi Arsenalin ykkösvahti Wojciech Szczesny loukkaantui törmätessään omaan puolustajaansa, jolle ManU-peluri antoi tilanteessa vauhtia.

Manu tuplasi johtonsa viisi minuuttia ennen loppua vastaiskusta Arsenalin nostaessa liikaa miehiä jo ylös. Wayne Rooney vastasi läpiajo-osumasta. Arsenal kavensi lisäajan viidennellä minuutilla, mutta voitto jäi vieraille.

Van Gaal helpottui

ManU-luotsi Louis van Gaal tiesi joukkueensa ratsastaneen onnellaan pitkään ottelusta.

– Jos Arsenal olisi onnistunut ensimmäisen 20 minuutin aikana, olisitte kyselleet miksi aloitin kolmella puolustajalla. Mutta nyt minä sain viimeiset naurut, van Gaalia siteerattiin Goal-sivustolla.

– Olen luottavainen, että olen tehnyt oikeat päätökset. Tuollaiset päätöset ovat valmentajan arkipäivää. Tulos antaa siihen oikeutuksen välillä ja välillä ei.

ManU:lla on runsaasti loukkaantumisia ja linjassa pelasivat mm. nuoret Tyler Blackett ja Patrick McNair.

ManU nousi Valioliigassa neljänneksi ja Arsenal on nyt vasta kahdeksas.