Jos ja kun Mixu Paatelainen jättää Huuhkajien peräsimen, potentiaalisin korvaaja on Mika Lehkosuo. Mutta miksi Lehkosuo vaihtaisi työpaikkaa?

Luetelkaapa syitä, miksi Suomen A-maajoukkue olisi tällä hetkellä parempi työpaikka kuin HJK. En minäkään niitä enää kovin montaa keksi, jos siis unohdetaan pienoinen palkankorotus ja heitetään syrjään jotkin isänmaalliset paatokset.

Jos Lehkosuo lähtisi Huuhkajien peräsimeen, lepäisivät todelliset arvokisahaaveet vuoden 2020 kisoissa. Mitä kaikkea Lehkosuo ehtisikään tuossa ajassa tehdä HJK:ssa verrattuna maajoukkueeseen, ja oikeastaan kuinka todennäköisiä ovat Huuhkajien arvokisahaaveet seuraavien parin karsintojen osalta? Kenties yhtä todennäköisiä kuin Klubin pääsy Mestarien liigaan.

Tuskin Lehkosuo edes niin paljon nauttisi työskentelystä maajoukkueessa, kun ryhmä on kasassa harvemmin. Silloin valmentajan kädenjälki ei pääse kasvamaan niin suureksi. Lisäksi HJK alkaa muutamia yksilöitä lukuun ottamatta olla jo maajoukkueen tasoa myös pelillisesti.

Miksi siis Lehkosuo vaihtaisi pestiä, kun hän on jo parhaassa mahdollisessa valmentajan työpaikassa mitä Suomessa on.

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko