Porto lähtee Mestarien liigan puolivälierän toiseen osaan Portoa vastaan suosikkina jatkoonmenijäksi voitettuaan ensimmäisen osan 3-1-kotikentällään.

Bayernin tilanne toiseen taistoon on kaikkea muuta kuin optimaalinen, sillä takaa-ajoaseman lisäksi loukkaantumishuolet edelleen riepottelevat joukkuetta. Arjen Robben ja Franck Ribery ovat esimerkiksi kuluttaneet sairastupaa viime aikoina.

Bayernin rasitteena on myös luottolääkäri Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtin päätös lähteä muihin maisemiin tiiminsä kanssa. Maineikas lääkäri tiiminensä näki, että Bayernin loukkaantumishuolet olivat liiaksi laitettu hänen niskoilleen ja jätti sitten suurseuran vaille lääkintähenkilökuntaa.

Bayern tarvitsee kotiottelusta 3-1-voiton, jotta se pääsisi jatkoajalle. 2-0-voitto tai suurimaalisempi ero Portoon toisi myös jatkopaikan. Rangaistuspotkuille Bayernin kanssa ei tilastojen mukaan kannata mennä – baijerilaiset ovat vieneet pilkkukisoista viisi kuudesta nimiinsä.

– Ottelu on suuri haaste, mutta kun olet Bayernin luotsi jokainen päivä on haaste. Parin viime viikon aikana, mitkä eivät ole olleet helppoja meille, olen oppinut paljon työstäni, bundesliigajätin luotsi Pep Guardiola tunnelmoi ennen ottelua Uefa.comin mukaan.