Chile on edennyt Copa American finaaliin maanantai-iltana paikallista aikaa pelatussa ottelussa. Isäntämaa voitti Perun 2-1.

Chileläiset aloittivat maalinteon 42. minuutilla, kun Eduardo Vargas laittoi lähietäisyydeltä pallon verkkoon. Isäntien urakkaa helpotti Perun toppari Carlos Zambranon jo 20. minuutilla saama ulosajo.

Toisella puoliajalla Peru nousi tasoihin, kun Chilen Gary Medel tuikkasi laidalta tulleen keskityksen omaan verkkoon.

Jatkoaikaa ei kuitenkaan tarvittu, sillä 64. minuutilla Vargas iski upealla vedollaan noin 25 metristä pallon vasempaan takakulmaan.

Queens Park Rangersissa Valioliigassa lainalla viime kaudella pelannut Vargas iski jo neljännen maalinsa turnauksessa ja nousi turnauksen maalipörssin kärkeen.

Chilen suurimman huomion saavat tähdet, Alexis Sanchez ja Arturo Vidal, jäivät tänään maaleitta. Vargas on kuitenkin aina ollut hyvä maalintekijä maajoukkueessa, sillä 41 A-maaottelussa on syntynyt nyt 18 maalia.

Voittajajoukkueen päävalmentaja Jorge Sampaoli jakoi taistelun tauottua kiitosta vastustajalle.

– He (Peru) pelasivat hienon ottelun. Tämä oli monimutkaisin pelimme tämän vuoden Copa Americassa. Olemme erittäin tyytyväisiä voittoon, kertoi Sampaoli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Argentiina ja Paraguay kohtaavat tiistai-iltana paikallista aikaa toisessa välierässä. Finaali pelataan lauantai-iltana Santiagon Estadio Nacionalilla.

Lähde: ca2015.com