Mistä Manuel Neuerin loistava liberopelaaminen on peräisin?

Bayern Münchenin maalivahti Manuel Neuer on paljastanut, ettei pidä itseään maalivahtien liberopelaamisen mullistajana. Saksalaisvahti on tunnettu upeiden torjumistaitojensa lisäksi myös erinomaisesti jalalla pelaamisen taidoistaan ja rohkeista vastaantuloistaan.

Neuer, 29, kokee oppineensa paljon seuraamalla nuoruusaikojen idolinsa pelaamista. Kyseessä on legendaarinen maalivahti, joka on jo jäänyt eläkkeelle.

– En pidä itseäni päähenkilönä. Yksi perspektiivin ensimmäisenä esille tuoneista oli Edwin Van der Sar, kuka pelasi paljon jalallaan ja loi pelityylille uuden termin, Neuer kertoi France Footballille.

Van der Sarin ja Neuerin välinen ikäero on 15 vuotta. 44-vuotias hollantilaisveskari päätti uransa Manchester Unitedissa kauden 2011 jälkeen.

– Hänen pelityylinsä inspiroi minua. Nautin Ajaxin filosofiasta – joko videoita katsomalla tai seuraamalla heidän pelejään.

Neuer kertoi myös, mistä hänen pelirohkeutensa kumpuaa. Mikä saa maailman parhaaksi hehkutetun torjujan tulemaan niin rohkeasti ulos maaliltaan?

– Olen vakuuttunut pelityylistäni, joten otan riskejä empimättä. Rakastan taklaamista, erityisesti kun nurmi on märkä, mutta päätavoitteeni on olla kokonaisvaltainen maalivahti joka osaa tehdä kaikkea.

Bayern München koki tiistaina ensimmäisen tappionsa Mestarien liigassa, kun se hävisi Arsenalille Lontoossa 0-2.