Christian Vieri on kirjoittanut elämän- ja jalkapallonmakuisen muistelmateoksen, jossa hän puhuu suorasanaisesti uransa käänteistä.

La Gazzetta dello Sport paljastaa katkelmia teoksesta, jossa selitetään esimerkiksi, miksi italialaiskärki siirtyi 1990-luvun lopussa Juventuksesta Atletico Madridiin. Poikkeuksellista selityksessä on se, miten suoraan Vieri syyn myöntää.

– Yhtenä päivänä Luciano Moggi (entinen seurapomo) soitti minut toimistolle agenttini Bettegan kanssa. Maggi väitti, ettei seura voinut tarjota minulle enempää kuin kaksi miljoonaa liiraa per kausi, ja olin tietoinen Atleticon olen valmis tarjoamaan 3,5. Sanoin heille heti, että ”lähden Espanjaan” ja siihen loppui se tapaaminen, Vieri muisteli.

– Myönnän, että siirron motivaationa oli puhtaasti raha. Jos voisin palata ajassa taaksepäin, olisin jäänyt Torinoon, Vieri harmitteli.

Vierin ensimmäinen kausi, 1997-1998, oli menestys Atletico Madridissa, sillä italialainen voitti 24 osumalla maalikuninkuuden. Seuraavana kesänä Vieri haikaili takaisin saapasmaahan ja tekikin sopimuksen Lazion kanssa.

”Moggi, Moratta, maalit ja naiset…” on Vierin teoksen nimi suomennettuna. Koska kyse on italialaisesta futispelaajasta, ovat toki naiset keskiössä tässäkin teoksessa. Aikoinaan mediassa liikkui tietoja vaikka kuinka monista Vierin naisseikkailuista.

– Melkeinpä kaikki mitä he ovat sanoneet lehdistössä ovat paljastuneet totuuksiksi, pyöritteli futisikoni itse seikkailujaan.