Vuotuinen International Champions Cup starttaa tänään, tiistaina, kun AC Milan ja Borussia Dortmund kohtaavat harjoitusottelussa Kiinassa. Euroopan suurseurat haluavat kovia otteluita ennen kauden alkua ja niitä turnauksessa tullaan näkemään.

Mukana ovat Euroopan huippusarjoista muun muassa Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Bayern München sekä Juventus. Todellisina herkkupaloina nousee turnauksesta Manchesterin derby (21.7.), El Clasico (30.7.) sekä esimerkiksi AS Roman ja Juventuksen kohtaaminen (30.7.). Otteluita pelataan Yhdysvalloissa, Singaporessa sekä Kiinassa ja ottelut näkyvät suorana peliyhtiö NordicBetin striimipalvelussa.

Harjoitusotteluiden arvo kauteen valmistautuville joukkueille on suuri. Joukkuhenki kasvaa yhdessä vietettyjen päivien aikana samalla, kun valmentajat hiovat uusia taktisia elementtejä pelaamiseen.

Kesän aikana tehdyt hankinnat konkretisoituvat, kun uudet pelaajat pukevat uuden pelipaidan ensimmäistä kertaa tositoimissa. Tuoreet pelaajahankinnat ovat myös median sekä fanien suurennuslasin alla.

Lisäksi akatemiajoukkueessa edellisellä kaudella loistaneita yksilöitä ajetaan sisään ykkösmiehistöön. Nuoret lupaukset marssivat ensimmäistä kertaa suuren yleisön eteen ja heillä on loistosauma tehdä vaikutus päävalmentajaan.