PS Kemin slovenialainen tähtihyökkääjä Filip Valencic, 25, siirtyy Helsingin Jalkapalloklubiin loppukauden ja kaksi seuraavaa kautta kattavalla sopimuksella. Seurat tiedottivat siirrosta verkkosivuillaan.

PS Kemi saa siirrosta merkittävän siirtokorvauksen. Valencic saapui Kemiin viime vuoden elokuussa pelaten joukkueessa 32 ottelua ja viimeistellen 13 maalia.

Tällä kaudella hän on tehnyt Veikkausliigassa kahdeksan maalia ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä.

HJK on kiinnittänyt myös Norsunluurannikolta kotoisin olevan Jean-Jacques Bougouhin, joka siirtyy Suomeen Venäjän liigan Ural Jekaterinburgista. 25-vuotiaan hyökkääjän sopimus Venäjällä päättyi tänä kesänä. Viime kaudella hän esiintyi Uralin paidassa kolmessa ottelussa.

– Sekä Filip että Jean-Jacques tuovat ihan uudenlaisia vaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseemme. Valenčič pystyy pelaamaan monia rooleja hyökkäyspäässä ja hänellä on tältä kaudelta erinomaiset tehot Veikkausliigassa. Hänen aseenaan ovat tempokuljetukset ja vahva vasuri. Bougouhi omaa puolestaan hyökkääjälle vaarallisen yhdistelmän räjähtävää fyysistä voimaa ja teknisyyttä, kuvailee HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo uusia hankintoja seuran tiedotteessa.

– Kausi on jo pitkällä. Pelitapamme on muotoutunut ja joukkue pelaa hyvin. Molempien uusien pelaajien on osoitettava sopeutumiskykyä meidän peliimme ja joukkueeseemme. Toisaalta katsomme jo pitemmällekin eli ensi kauteen.