Turun Palloseura kohtaa keskiviikkona Liigacupin finaalissa Helsingin Jalkapalloklubin. Vaikka TPS on merkitty kotijoukkueeksi, ei varsinaisesta kotiedusta voida juuri puhua.

– HJK:lla on loiva etu: Pelataan niiden himassa, pallo on niiden – mutta meidän kotipeliksi sitä kutsutaan. Kotipeliksi kutsutaan, koska meidän nimi tulee kaaviossa ensimmäisenä. Jos ne jättäisivät edes sen HJK-hymnin pois, kun mennään kentälle, TPS-luotsi Marko Rajamäki sanaili Veikkausliigan avausinfossa.

Rajamäki ei ole näkemyksensä kanssa yksin, sillä myös KuPS-luotsi Esa Pekonen ymmärtää turkulaisten tilanteen. KuPS pelasi Suomen Cupin finaalissa viime kaudella.

– Olimme kotijoukkue – oli ihan sama ongelma – kun kuitenkin pelattiin Hesassa. Voisi Palloliitto välillä miettiä: Jos olisi ollut Inter-TPS -finaali, niin olisivatko molemmat raahautuneet Helsinkiin? Onkohan tässä nyt mitään järkeä, Pekonen kysyi kieli poskessa.

Jalkapallon seuraamiseen saat lisäjännitystä Nordicbetin vetokohteilla. Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!