Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus kokoontui maanantaina 18.6. Helsingissä. Liittohallitus hyväksyi mallin pakollisesta pelaajasopimuksesta ja malli otetaan käyttöön Palloliiton huippusarjoissa 1.1.2013 lähtien, Palloliitto tiedottaa.

Liittohallituksen päätöksen mukaisesti pakollista pelaajasopimusmallia koskeva sääntö lisätään Kilpailumääräyksiin 2013, jotka liittohallitus sääntöjen mukaisesti esittää liittovaltuustolle hyväksyttäväksi.

Uusi sopimusmalli yhtenäistää sopimustilannetta ja kaikkiin sopimuksiin saadaan kirjattua niin pelaajien kuin seurojenkin kannalta varmasti olennaiset asiat ja sopimukset ovat selkeitä ilman tulkintamahdollisuuksia. Alkuvuodesta 2011 saakka valmisteltu sopimusmalli tulee pakollisena käyttöön kaikkien pelaajasopimusten osalta miesten Jalkapalloliigassa, Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Liigassa ja Ykkösessä.

– Hyvään seurajohtamiseen kuuluu, että pelaajien asiat ovat kunnossa ja he voivat keskittyä pelaamiseen. Seurojen kannalta puolestaan tarvitaan selkeät raamit, jotka koskevat kaikkia ja suunnitelmallisuus saadaan ihan uudelle tasolle, pitkään eri tehtävissä suomalaisella jalkapallokentällä toiminut FC Hämeenlinnan kunniapuheenjohtaja Arto Viljanen luonnehtii.

– Tämä malli tuo yhtenäisen käytännön maahan, jossa käytäntö on ollut hyvin kirjava. Näin juristin näkökulmasta sopimuskäytäntö ei ole täyttänyt alkeellisiakaan lain ja hyvän työsuhdekäytännön merkkejä. Huonoja esimerkkejä on ollut ihan liikaa ja yhtenäinen malli vie meidät nyt ihan eri aikakaudelle.

Kokouksessaan liittohallitus hyväksyi myös esityslistan syksyn liittokokoukseen.

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla huikea 200 euron bonus (voimassa 20.6. asti)!