AC Oulun 17-vuotiaan huippulupauksen Matias Ojalan nimi on pyörinyt viime aikoina siirtohuhuissa. Siirtomyllyn laukaisi nuorukaisen viime viikon testijakso Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan FC St. Paulin riveissä. Keskikenttäpelaaja onnistui vakuuttamaan lyhyessä ajassa hampurilaisseuran, kuten jo aiemmin kerroimme.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela vahvisti aiemmin tällä viikolla SuomiFutis-sivustolle, ettei oululaisseura aio olla mahdollisen siirron esteenä. AC Oulu on ensisijaisesti kiinnostunut, että nuorukainen pääsee kehittävään ympäristöön, missä lahjakkuus saa asianmukaista valmennusta (uutinen).

Ulkomaille elokuun siirtoikkunassa?

Ojala paljastaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa, että siirto saattaa olla hyvinkin ajankohtainen. St. Pauli ei ole suinkaan ainoa seura, joka on kiinnostunut nuoren suomalaisen palveluksista.

– Siellä on HSV ainakin kiinnostunut. Heidän skouttinsa pyöri siellä (Hampurissa) ja osoitti kiinnostusta. Muista seuroista en tiedä.

– Siellä puhuttiin sellaista, että älä ihmettele, jos seurat haluaisivat sinut jo tämän siirtoikkunan aikana. Jos sieltä tulee tarjous, niin kyllä sitä voisi lähteä. Jossain vaiheessahan sitä pitää ulkomailla siirtyä ja ainahan se on ollut myös unelmani, Ojala valottaa.

Jos valinta pitäisi tehdä tässä kohtaa, Ojalan vaaka kallistuisi todennäköisimmin perinteikkääseen Hamburger Sport-Vereiniin.

– Jos menisin sinne (Saksaan), joutuisin todennäköisesti ainakin aluksi reservijoukkueen mukaan. St. Paulin reservit eivät olleet tasoltaan kummoisia, me kyllä AC Oulun kanssa varmasti voittaisimme ne. HSV:lla on paremmat reservit ja siksi tämän perusteella valitsisin tuon joukkueen. Jos jompikumpi pitäisi siis valita, niin HSV.

– Mutta kyllä molemmat seurat ovat hyviä vaihtoehtoja tulevaisuutta ajatellen, Ojala lisää.

Edessä muutaman viikon huili

Moni jalkapalloihminen pidätti tiistaina hengitystään kuultuaan, että Ojala on loukannut itsensä Ykkösen ottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan. Nuorukaisen onneksi hän selvisi vakavitta vammoitta.

– Juuri äsken nilkkaan laitettiin kipsi. Siinä todettiin repeämä nivelsiteessä, mutta ei onneksi mitään sen pahempaa. Mitään murtumia ei ole.

Taitoniekka ei osaa sanoa tarkalleen sairauslomansa pituutta.

– Kipsattuna jalka on kymmenen päivää ja sen jälkeen on vuorossa kuntoutus. Alle kuukaudella pitäisi selvitä. Ei tässä mitään sen vakavampaa, Ojala sanoo.

Jaakko Käyhkö

Julkaisemme Matias Ojalan haastattelun kokonaisuudessaan perjantaina!

Lyö Betssonille 25 euron riskitön ensiveto! Nappaa myös 100 euron bonus!
Jos riskitön veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!