Jalkapallon Pelaajayhdistyksen vuosikokous valitsi yksimielisesti puheenjohtajakseen Hannu Tihisen, tiedottaa JPY.

36-vuotias Tihinen valittiin tähän luottamustehtävään ensimmäistä kertaa tasan vuosi sitten ja hän aloittaa näin nyt toisen toimikautensa. Keminmaasta kotoisin oleva Tihinen lopetti oman pelaajauransa kauden 2009-10 päätteeksi sveitsiläisen liigaseuran FC Zürichin kapteenina.

Suomeen hän palasi puolitoista vuotta sitten. Tihinen valittiin viime vuoden puolella myös Suomen Olympiakomitean hallitukseen.

– Olen erittäin ylpeä siitä, että saan myös jatkossa olla mukana kehittämässä niin suomalaista jalkapalloilua kuin muutakin huippu-urheilua. Jalkapallossa ja myös muussakin huippu-urheilussa mennään nyt itse urheilija edellä. Eli urheilija on siellä keskiössä ja kaikki kehitystyö lähtee siitä, Tihinen korostaa.

”Järjestäytymisasteemme on jo todella korkea”

Jalkapallon Pelaajayhdistyksellä on oma erittäin tärkeä roolinsa suomalaisen huippujalkapallon kehittämisessä. Suomalainen huippujalkapallo kattaa sarjoina Naisten Liigan ja Ykkösen sekä miesten Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen.

Huippujalkapallon piiriin kuuluvat luonnollisesti myös ulkomailla pelaavat suomalaispelaajat. Tällä hetkellä Pelaajayhdistyksen jäsenmäärä kattaa yli 90 % kaikista huippujalkapalloilijoista.

– Järjestäytymisasteemme on jo todella korkea ja uskon, että puhumme aidosti kaikkien huippupelaajien äänellä. Suomalaista huippujalkapalloa pitää viedä eteenpäin kaikkien eri toimijoiden yhteistyöllä. On koko lajimme etu, että kaikki toimijat pelaajista seuroihin voivat mahdollisimman hyvin. Myös kansainvälinen yhteistyö on elintärkeää meille, Tihinen vielä painottaa.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen hallituksen muina jäseninä jatkavat varapuheenjohtaja Tero Koskela, Anna Helenius, Kati Hakala, Chris Cleaver, Kalle Sorja, Pekka Sihvola, Tuomas Kansikas ja Ilari Äijälä.

Uusina jäseninä mukaan kutsuttiin Pietari Holopainen ja Panu Autio. Yhdistyksen toiminnanjohtajana toimii Markus Juhola, viestintäpäällikkönä Heikki Möttönen ja lainopillisena neuvonantajana Mika Palmgren.