FC Honka jäi niukasti ulos Liigacupin jatkopaikoilta, kun se hävisi MYPA:lle keskiviikkona 1-4-lukemin. Honka joutui pelaamaan yli puoliajan vajaalla, mutta oli jo tuolloin 0-2-tappiolla.

Honka-luotsi Mika Lehkosuolla ja pelaajistolla on mietinnän paikka ennen sarjakauden alkua, kuinka tilkitä vuotava puolustus.

– MYPA teki heti ensimmäisestä hyökkäyksestään avausmaalinsa. Puolustus on meille selkeästi ongelma, se on todella epävarmaa etenkin maalin edessä, Lehkosuo mietti Veikkausliigan kotisivuilla.

Honka teki Liigacupin kuudessa ottelussa hienosti 10 osumaa, mutta omissa soi peräti 16 kertaa. Ainoat voitot tulivat maalijuhlissa IFK Mariehamnia vastaan, kun ottelut päättyivät 4-3- ja 3-2-lukemiin.

– Meidän pitää pystyä minimoimaan vastustajan pääsy maalille ja sitten tietysti maalipaikat siellä. Emme voi joka kerta tehdä 4-5 maalia, jos haluamme voittaa otteluita. Hyökkäyspelissämme sen sijaan on ihan hyviä asioita, mutta puolustaminen pitää saada kuntoon.

Honka voitti viime vuonna Suomen cupin ja sijoittui Veikkausliigassa seitsemänneksi. Joukkue mielii korkeammalle, mutta pelaajisto on jälleen nuorentenut ja realisimia lienee sijoitukset keskikastissa.