Tänään lauantaina kello 15.30 suomalainen jalkapallokansa huokaisi syvästä pettymyksestä. Schalken avauskokoonpano julkistettiin, mutta sinivalkoinen väri puuttui siitä listasta.

Teemu Pukin avauspaikkaa oli lupa odottaa. Schalken hyökkäyspäätä ovat verottaneet loukkaantumiset, kun Ciprian Marica ja Klaas-Jan Huntelaar ovat kärsineet vaivoista. Suomalaisen suurien minuuttien puolesta puhui myös se, että Pukki oli ollut avauksessa keskiviikkona Mestarien liigan neljännesvälierässä. Tuolloin Pukki esiintyi pelokkaasti ensimmäisellä jaksolla, mutta toisen puoliajan pirteys antoi odottaa lauantailta paljon.

Keller päätti kuitenkin vetää todellisen yllätyskortin hihastaan.

Pukin sijasta kenttäryhmityksen ylimpänä avasi Chinedu Obasi. Nigerialaishyökkääjä, joka ei muuten edes yksinäisenä piikkinä viihdy, oli pelannut Bundesliigassa ennen lauantaita viimeksi marraskuussa. Maalinteossa Obasi on onnistunut Bundesliigassa viimeksi reilu vuosi sitten.

Todellinen ykköstykki siis Kellerin papereissa.

Tuttu sävel

Pukki on joutunut aiemminkin Kellerin koirankoppiin. Kikkarapää koki kovia jo kuukausi sitten, kun kärkimies istui bundesliigaottelussa Mainzia vastaan penkillä, vaikka loukkaantumistilanne oli silloinkin samanlainen.

Tuolloin Pukin edelle kiilasi vieläpä 17-vuotias A-juniori Max Mayer, joka vaihdettiin kentälle ennen Pukkia parikymmentä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Schalken ollessa tappiolla. Pukki on siis tottunut ottamaan iskuja vastaan, niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Harva osasi kuitenkaan odottaa Obasin kiilaavan Pukin edelle lauantaina. Keller on viimeistään nyt tehnyt valinnoillaan täysin selväksi sen, ettei suomalainen kultakutri istu hänen aivoituksiinsa. Vaikka saihan Pukki tosin lauantaina mahdollisuutensa, kun kutsu estradille kävi viimeiseksi puoleksi tunniksi. Mies jäi tosin taas yksin, vaille palloja eikä paljoakaan ollut tehtävissä.

Toisaalta, olisiko maalikaan muuttanut mitään pidemmässä juoksussa.

Lauantain tapahtumat alleviivasivat jälleen kerran sitä, että Pukki on Kellerin papereissa pelkkä jämäpelaaja.

Jaakko Käyhkö, (twitter@JaakkoKayhko)