HJK:n sunnuntaisen voittoisan Honka-pelin suurin sankari oli hattutempun iskenyt 20-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Robin Lod. Hän iski ottelussa HJK:n avausmaalin ja kaksi viimeistä osumaa 4-2-voitossa.

HJK-luotsi Sixten Boström oli mielissään nuorukaisen nousemisesta joukkueen vastuunkantajien joukkoon tiukassa paikassa.

– Robin on ensimmäisenä huulilla, kun onnistujia ajatellaan. Olen äärettömän iloinen hänen puolestaan, Boström kertoi ottelun jälkeen.

– Hänellä on ollut viime peleissä paikkoja ja on ansainnut avauspaikkansa työnteolla. Nyt saatiin osoitus siitä, mitä kaverissa on. Tekee paljon töitä kentällä ja vääntääkin hyvin kaksinkamppailuissa.

HJK:lle tärkeän 2-2-tasoituksen reilun tunnin pelin jälkeen iskenyt Teemu Tainio kertoi mielenkiintoisen yksityiskohdan joukkuekaverinsa nappipelistä.

– Siku (valmentaja Boström) sanoi ennen ottelua hänelle, että kun hän tekee treeneissä niin paljon maaleja, saisi alkaa tekemään peleissäkin. Poika otti hyvin opiksi, Tainio puolestaan valotti taustoja.

Knallipäinen sankari itse koki, että mahtava tunnelma nostatti tunnelmia entisestään ja pelaajat saivat kaiken irti itsestään täyden tuvan edessä.

– Ei olisi voinut toivoa parempaa. Näistä hetkistä pitää nauttia. Harvoin Suomessa pääsee pelaamaan tuollaisen yleisön edessä. Edellinen hattutemppu syntyi varmaan B-junioreissa, Lod kertoi.

HJK nousi voitollaan vain pisteen päähän Hongasta, joka on sarjan kärjessä. HJK on pelannut kuitenkin ottelun vähemmän.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen), Helsinki