Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky toivoo saavansa mahdollisuuden tolppien välissä A-maaottelussa Sloveniaa vastaan.

Totutun rennolla ja lennokkaalla tuulella ollut Hradecky toivoi, että hänen turkulaistaustaan olisi hyötyä valintaprosessissa. Pelataanhan ottelu Turun Veritas Stadionilla.

– Toivoisin sen vaikuttavan positiivisesti, että olemme Turussa. Jos Mixu (Paatelainen) katsoisi niiden lasien läpi ja laittaisi minut maaliin, Hradecky naureskelee SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Hradecky on entinen TPS-mies, mutta mies ei koskaan ehtinyt pelata ykkösjoukkueessa ennen siirtoa suurempiin ympyröihin. Hradecky myöntää, että keskiviikkonakin Niki Mäenpää on todennäköisin vaihtoehto maalinsuulle.

– Jos puoliajan saisi pelata, olisin ikionnellinen. Pääsisi tekemään A-maajoukkudebyytin Turussa ennen seurajoukkuekastetta, veskari veistelee.

Seurajoukkuevalinta ei kaduta

Hradecky vaihtoi kuluvaksi kaudeksi seuraa Tanskassa. Esbjerg fB jäi taakse, kun maalivahti suuntasi perinteikkään Bröndby IF:n vahdiksi.

Kun Tanskassa on pelattu neljä kierrosta, löytyy Hradeckyn vanha seura sarjataulukon toiselta sijalta. Bröndy on sen sijaan juuri putoamisviivan yläpuolella.

– Ei ole hetkeäkään katumusta. Totta kai se ärsyttää, että he pelaavat oikein harmillisen hyvin.

– Mutta kyllähän kaikki sen ymmärtää, että Bröndby on tosi paljon isompi seura kuin Esbjerg. Vaikka Esberg on nyt ylempänä sarjataulukossa, niin kyllä se tulee jossain vaiheessa kääntymään, Hradecky vakuuttelee.

Hradeckyn mukaan Bröndby tulee parantamaan ajan mittaan. Hän vertaa seurajoukkuettaan Huuhkajiin, jossa myös tehdään töitä pitkäjänteisesti ajatellen.

– Se ottaa aikansa. On ehkä kliseistä sanoa, että pitää olla kärsivällinen. Mutta kyllä se rupeaa pikkuhiljaa kääntymään.

Jaakko Käyhkö, Turku
(Twitter:@JaakkoKayhko)