FC Barcelonan valmentaja Gerardo Martino puolustaa suojattiensa pelityyliä. Luotsin mukaan keskustelu on ollut ylimitoitettua.

Barcelona hävisi viime lauantaina pallonhallinnan La Ligassa ensimmäisen kerran viiteen vuoteen (uutinen). Jo ennen tuota Rayo Vallecano -peliä oli keskusteltu paljon argentiinalaisen peli-ideologiasta. Onhan Barcelonassa pallonhallinnan perinteet.

– En ärsyynny väittelyistä. Kun kasassa on joukkue, joka on ollut näin menestynyt, näitä keskusteluita tulee. Etenkin jos valmentaja ei ole Kataloniasta tai Hollannista, Martino pohtii AS:n mukaan.

– Päähuoleni kuitenkin on, miten pelaajat pärjäävät. Tällä hetkellä joukkue on eheä ja pelaajat ovat tyytyväisiä, joten tämä tekee minusta rentoutuneen.

Martino halusi myös huomauttaa, ettei pallonhallinnan prosenteissa ole suuria eroja menneeseen.

– Pallonhallinnan tärkeys riippuu joukkueesta. Barcelonalle pelinhallinta on elintärkeää, mutta on tärkeää myös huomioida vastustaja ja viime pelit. Viime vuonna Barcalla oli 55-prosentin hallinta Rayoa vastaan, mikä on vähemmän mihin tämä joukkue on tottunut, Martino tokaisi.

Martino vakuuttaa, ettei pelityylissä ole tapahtunut suurta muutosta.

– En ole tullut tänne tekemään muutoksia. Jos haluat vastauksen pallonhallinnasta, viime vuonna se oli keskimäärin 66-prosenttia ja nyt tänä vuonna se on 65,8. Jos tuon 0,2-prosentin vuoksi sanotaan, että olemme muuttaneet kaiken, niin siitä vain.Ja mitä tulee pitkiin syöttöihin, muistan Rafa Marquezin pelanneen täällä, joten tämä ei ole mitään sellaista mitä seurassa ei olisi nähty aiemminkin, luotsi puolusteli.

Oli pallonhallintaa sitten kuinka paljon vain, on Barcelona aloittanut kautensa La Ligassa väkevästi. Joukkue johtaa sarjaa viiden pelin jälkeen voitettuaan joka ottelun tähän mennessä.