Suomalainen futaajalegenda Jari Litmanen aikoo seurata tarkalla silmällä Mestarien liigaa ja erityisesti Huuhkaja-kaksikko Niklas Moisanderin ja Teemu Pukin kohtaamista.

– Olisiko Mikael Forssell joskus pelannut joitakin minuutteja Sami Hyypiää vastaan Chelsea –vuosinaan, mutta kovin usein eivät Suomen maajoukkueen oman pelipaikkansa ykkösmiehet ovat kohdanneet toisiaan näin selkeästi yksi yhtä vastaan, Litmanen muistelee Betssonin tiedotteessa.

Pukin edustama Celtic ja Moisanderin Ajax arvottiin samaan kivikovaan H-lohkoon. Helppoja vastuksia ei etenkään tästä nelikosta löydy.

– On selvää, että lohkon suurimmat suosikit jatkopaikkoihin ovat Barcelona ja AC Milan. Barcelona on lohkon ylivoimainen suosikki, AC Milan selvä kakkossuosikki ja sitten Ajax ja Celtic laittavat kapuloita rattaisiin – ja ratkaisevat kolmossijan. On myös mielenkiintoista nähdä, kumpi suomalaisista voittaa tämän kauden kotimaisen maalikuninkuuden. Nikke teki pari maalia jo viime kaudella, nyt Teemulta odotetaan samaa.

Litmanen näkee Pukin siirron Glasgow´hun positiivisena maisemanvaihdoksena.

– Pukille siirto Celticiin oli hyvä asia, sillä peliminuuttien saaminen on helpompaa kuin Huntelaarin ja Szalain takana olisi ollut vaikeaa. Celticissä kaikki on Teemun omissa käsissä, sillä hänet todella haluttiin sinne. Jos maaleja tulee, tulee minuuttejakin, ”Litti” pohjustaa.

– Ainakin valtavia kokemuksia on luvassa, sillä lohkon muut joukkueet ovat massiivisia ja hyvin perinteikkäitä Mestarien liigajoukkueitta legendaarisilla stadioneilla, Litmanen jatkaa.