Veikkausliigassa useamman valmentajan ensi kauden seura alkaa olla selvillä. Mika Kottila uskoo valmentajavaihdoksen vaikuttavan esimerkiksi MYPA:n suoritustasoon.

Viime viikkoina on selvinnyt, että Juha Malinen siirtyy ensi kaudeksi Rovaniemen Palloseuraan, kun Kari Virtanen jättää seuran. Lisäksi selvää on, että Toni Korkeakunnas matkaa MYPA:sta FC Lahteen.

– MYPA pitää kolmatta sijaa ja Toni Korkeakunnas on ollut pidetty mies. Jos pitäisi veikata, kumpaan valmentajan vaihtuminen vaikuttaa enemmän – Lahteen vai MYPAan – niin se on MYPA. Korkeakunnas on saanut homman toimimaan ja nyt jätkä hylkää jätkät. Se vaikuttaa MYPAn pelaamiseen, Kottila analysoi peliyhtiö Betssonin tiedotteessa.

Kottila uskoo Maliseen ja FC Lahteen

Lahden kohdalla Kottila ei näe vastaavaa ongelmaa:

– Malinen kääntää asian voitoksi. Ideaalitilanteessa pelaaja pelaa seuralle, valmentajalle ja itselleen. Jos kaksi ensimmäistä on paskaa, pelaaja pelaa enää vain itselleen. Lahdessa pelataan kaikille kolmelle. Malinen vetoaa hyvään yhteistyöhön alkukaudesta ja osa pelaajista pelaa jatkostaan.

– Ja jos ollaan rehellisiä, niin ei tämä tilanne pelaajille ole mitenkään ennen kuulumatonta, että valmentajan lähtö on tiedossa, Kottila jatkaa.

Kottila näkee Malisen ja RoPS:n hyvänä parivaljakkona.

– Malinen on RoPSilta äärimmäisen hyvä kaappaus. Rovaniemellä on muutenkin tekemisen meininki. Joukkue on ollut yhdessä jo tammikuusta lähtien. Viimeksi pelaajia oli niin aikaisin koossa vuonna 1996 kun minä pelasin seurassa, Kottila muistelee.

– RoPSilla on niin isoja pelejä vielä loppukaudella että valmentajan vaihtumisella ei ole mitään väliä. Veikkausliigassa voi tapahtua mitä vain ja lisäksi edessä on kliimaksi eli Suomen Cupin finaali. Matti Hiukkakin voisi hypätä tilalle tässä vaiheessa, entinen tähtihyökkääjä heittää.