Espanjan edustuspaitaan haluava La Ligan maalipyssy, Atletico Madridin hyökkääjä Diego Costa on nyt tehnyt välttämättömän ja valmistellut kirjallisen esityksen notaarin kanssa synnyinmaansa Brasilian jalkapalloliitolle siitä, että ei halua edustaa sambamaata maajoukkuetasolla. Asia vahvistettiin Espanjan jalkapallomaajoukkueen kotisivuilla tiistaina.

Brasilian jalkapalloliiton puheenjohtajalle Julio Cesar Avelledalle osoitetussa kirjeessa mies ilmoittaa virallisesti, että on valinnut Espanjan maajoukkueen. 25-vuotiaalla pelaajalla on kaksoiskansalaisuus ja hän on asunut Espanjassa vuodesta 2008. Kirje on postitettu myös FIFA:lle, jotta edustusoikeuden siirto saa lainvoiman.

Costa oli edustanut synnyinmaataan parissa ns. B-maaottelussa aiemmin, mutta edustusoikeuden vaihto on vielä mahdollista ennen virallisia A-maajoukkuepelejä. Brasilia on ollut menetystä vastaan ja suunnitteli jo miehen valitsemista marraskuun ystävyysotteluihin.

Costa on aiemmin ollut haluton tekemään virallista pyyntöä asiasta, mutta Brasilian vastahakoinen kanta on johtanut nykyiseen toimenpiteeseen. Mikäli ilmoitusta ei olisi tehty torstaihin mennessä, olisi Brasilia valinnut miehen päävalmentansa Luiz Felipe Scolarin mukaan marraskuun kahteen ystävyysotteluun 15. ja 19. päivä (uutinen).

Espanja saa todellisen laatumiehen riveihinsä. Kärkimies on noussut tällä kaudella aivan Espanjan liigan eliittiin. Mies on ampunut Atletico Madridille jo peräti 13 maalia kaikki kilpailut mukaan lukien.