Veikkausliigaan ensi kaudeksi noussut Seinäjoen Jalkapallokerho nostaa reilusti ensi kauden budjettiaan. Kaudella 2013 joukkueen kokonaisbudjetti oli noin miljoonaa euroa, josta pelaajabudjetin osuus oli hieman yli 400 000 euroa.

Kaudeksi 2014 pelaajabudjetti nousee roimasti, kertoi seuran hallituksen puheenjohtaja Raimo Sarajärvi SuomiFutis-sivustolle keskiviikkona.

– Pelaajabudjetti nousee noin 600 000 euroon. Muut laskutkin maksetaan, maksoi mitä maksoi. Kokonaisbudjetti nousee sen mukaan mihin sitten nouseekaan, seuraan paljon omaa rahaa sijoittunut Sarajärvi valotti.

Kauden 2013 Veikkausliiga-seuroista vain neljä oli budjetoinut tämän verran tai enemmän pelaajiinsa. SJK onkin asettanut tavoitteet korkealle heti ensimmäisellä liigakaudella.

– Tavoitteemme on sijoittua ensi kaudella viiden sakkiin, Sarajärvi kertoi.

”Liigatason pelaajia tulossa”

SJK vahvisti tiistaina, että seurassa jo lainalla viime kaudella ollut HJK-hyökkääjä Akseli Pelvas siirtyy seuraan pysyvästi ja ilmoitti lisäksi myös useista muista jatkosopimuksista (uutinen).

Sarajärvi paljasti, että lisää pelaajauutisia on tulossa lähipäivinä.

– Eilen (tiistaina) sopimuksia oli varmaan 11-12 kappaletta ja tänään on tehty lisää. Sitten sopimuspelaajia on 16-17. Sopimuksia julkistetaan lisää joko tällä tai ensi viikolla.

Uunituoreiden sopimuspelaajien henkilöllisyydet pidettiin vielä salassa, mutta taustoja Sarajärvi suostui hieman valottamaan.

– Liigatason pelaajista on kyse.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)

(Päivitys 31.10.2013. Korjattu Raimo Sarajärven titteli oikeaksi)