Jo kaksi viikkoa sitten toivottiin, että Mestarien Liigassa nähtäisiin pitkän tauon jälkeen suomalaispelaajien kohtaaminen, mutta tuolloin haave kaatui Ajaxin Niklas Moisanderin polvivammaan. Celticiä edustava Teemu Pukki oli silloin joukkueensa avauskokoonpanossa.

Tänään toiveet heräsivät uudestaan henkiin. Sekä tervehtynyt Moisander että Pukki ovat kuitenkin vaihtopenkillä, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen, tällä kertaa Amsterdamissa. Nähtäväksi jää, pääseekö kumpikaan tositoimiin ottelun kuluessa.

Suomalaisten kohtaaminen olisi erittäin harvinainen, sillä edellisen kaksi suomalaispelaajaa on nähty samalla kentällä Mestarien Liigassa hieman reilut kahdeksan vuotta sitten 1.11.2005. Tuolloin Anderlechtin Hannu Tihinen ja Liverpoolin Sami Hyypiä pelasivat vastakkain. Tätä ennen vain Rosenborgin Janne Saarinen ja Jari Litmanen olivat kohdanneet Mestarien Liigassa edustaessaan ulkomaalaista seuraa.

Lisäksi kerralla useampaakin suomalaista vastaan pääsi pelaamaan PSV Eindhovenia edustanut Joonas Kolkka, joka kohtasi kaksi kertaa HJK:n suomalaisseuran ainoalla lohkovaihekaudella 1998-1999.