Vihdoin viime lauantaina julkistettiin viime keväästä lähtien spekuloitu puolalaisen tähtihyökkääjän Robert Lewandowskin siirtyminen Borussia Dortmundin riveistä ensi kaudeksi Bayern Müncheniin. Lewandowskin Dortmund-sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen, joten triplamestari nappaa 25-vuotiaan maalipyssyn veriviholliseltaan siirtokorvauksetta. Toisinkin olisi voinut käydä.

ESPN:n mukaan Bayern München tarjosi viime kesänä Dortmundille Lewandowskin palveluksista muhkeaa 31 miljoonaa euroa, mutta Dortmund kieltäytyi tarjouksesta. Seura oli jo joutunut päästämään Mario Götzen Bayerniin eikä se halunnut leimautua kokonaan ”Bayernin kasvattajaseuraksi”.

Dortmund päätti odotella tarjouksia ulkomaisilta seuroilta, mutta yksikään lähestyminen ei johtanut kaupantekoon, sillä Lewandowski esikuntineen oli tiettävästi antanut Bayernille sanansa jo alkuvuodesta. Tarjouksia tuli erityisesti Valioliiga-seuroilta, mutta puolalaishyökkääjä oli piti päänsä.

Saman lähteen mukaan Manchester United oli tarjonnut Dortmundille Lewandowskista 25 miljoonaa euroa jo kesällä 2012, mutta tuolloinkin seura pysyi lujana ja kieltäytyi myymästä. Näin päädyttiin nähdynkaltaiseen, todella harvinaiseen lopputulokseen, jossa yksi Euroopan tavoitteluimmista ja tehokkaimmista hyökkääjistä siirtyy ilmaisella siirrolla pahimman kilpailijan leipiin.

Lisää Bundesliigan kohusiirron kiemuroista sekä siirron vaikutuksista eri osapuoliin voi lukea linkin takaa löytyvästä jutusta.