Lionel Messi johdatti kahdella maalillaan Barcelonan 4-1-vierasvoittoon Sevillasta ja nosti Barcelonan takaisin La Ligan kärkipaikalle. Tosin Barcelona on Real Madridin ja Atlético Madridin edellä vain maalieron turvin.

La Ligaa on pelattu nyt 24 kierrosta. Kolmen kärki tasapisteissä näin myöhäisessä vaiheessa kautta on äärimmäisen harvinainen näky. Edellisen kerran kärkitrio on marssinut näin pitkään tasatahtiin vuonna 1993, jolloin Deportivo la Coruña roikkui Barcelonan ja Real Madridin kyydissä.

Sevilla on ollut jatkuvasti alakynnessä Barcelonaa vastaan eikä sen valmentaja Unai Emery ole voittanut Katalonian jättiläisiä kertaakaan 13 La Liga-kohtaamisessaan. Eilen kotijoukkue pääsi vielä johtoon Sevillan kylmässä ja kosteassa illassa, mutta Barcelona tasoitti ennen taukoa Alexis Sanchézin paitsiomaalilla. Jatkosta vastasi Messi sekä komealla osumalla päätösnumerot viimeistellyt Cesc Fabrégas.

Espanjan pääsarjaa on pelaamatta vielä 15 kierrosta. Mestaruustaistelusta tulee tulikuuma kolmen kauppa. Kärkitriolla on vielä kolme keskinäistä kohtaamista edessäpäin. Madridin paikallispeli pelataan maaliskuun alussa ja kauden toinen El Clásico Realin ja Barcelonan välillä maaliskuun loppupuolella. Kauden päätöskierroksella Atlético Madrid matkustaa Barcelonan vieraaksi Camp Nou-stadionille.