Jos joku on pitänyt 35-vuotiasta Didier Drogbaa pelkkänä jäähdyttelijänä, hän erehtyy. Kaksi kertaa Afrikan parhaaksi pelaajaksi valitti norsunluurannikkolainen iski keskiviikkona Belgian verkkoon jo 63. maaottelumaalinsa. Samalla Drogba lähestyy jo maailman parhaiden maajoukkuemaalareiden top-kymppiä.

Nykyisin Galatasarayta edustava Drogba ohitti maalillaan Irlannin Robbie Keanen ja nousi maailman 13. tehokkaimmaksi maajoukkuepelaajaksi. Jaetulla kymmenennellä sijalla majailevat saksalaispommittajat Gerd Müller ja Miroslav Klose ovat enää viiden maalin päässä Drogban saldosta.

Kaikkien aikojen tehokkain maalintekijä A-maaotteluissa on Iranin Ali Daei, jonka saldo on 109 maalia 149 ottelussa. 84 maalia tehnyt unkarilainen Ferenc Puskas pitää tilastossa kakkospaikkaa ja brasilialaislegenda Pele on tilastossa viidentenä 77 maalillaan.

Belgian ja Norsunluurannikon välinen harjoitusottelu päättyi 2-2-tasapeliin. Marouane Fellaini ja Radja Nainggolan veivät Belgian 2-0-johtoon ennen kuin Drogba teki kavennusmaalinsa. Tasoihin Norsunluurannikon toi lisäajalla Max Gradel.

Drogballa on syytä juhlaan Norsunluurannikon seuraavassakin pelissä, sillä se on miehen sadas A-maaottelu.