Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n pääsihteeri Gianni Infantino on ilmoittanut UEFA:n pitävän tiukasti kiinni siitä, että jalkapallon Mestarien liiga näkyy jatkossakin maksuttomilla kanavilla.

– UEFA vaatii jatkossakin Mestarien liigan (ja Eurooppa-liigan) otteluiden näkymistä ilmaisilla kanavilla. Jokaiselta kierrokselta tulisi näkyä ainakin yhden maan oman joukkueen peli faneille maksutta. Jos näkyy useampikin, niin aina parempi, Infantino toteaa Mundo Deportivon mukaan.

Suomessa Yle on huolehtinut siitä, että jokaiselta tiistaikierrokselta yksi peli näkyy vapaasti katsottavilta kanavilta. Eurooppa-liiga on Suomessa puolestaan loppuottelua lukuun ottamatta maksukanavien puolella.

Myös maaotteluiden näkyminen ilmaiskanavilla tärkeää

UEFA toivoo, että etenkin Espanjan ja Englannin kaltaisilta mailta, joista on Mestarien liigassa useampikin joukkue, yhden pelipäivän oman maan ottelut näkyisivät maksuttomilla kanavilla. Tosin määräysvaltaa UEFA:lla ei tässä asiassa ole.

– UEFA ei voi sekaantua kansallisiin asioihin, mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että olisi virhe lopettaa ilmaisten otteluiden näyttäminen kerran viikossa, kuten nyt tehdään. Tämä on ollut hyvä käytäntö Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa, Infantino jatkaa.

Samaan hengenvetoon UEFA:n arvonnoista tuttu Infantino peräänkuuluttaa arvokisojen ja karsintaotteluiden lähettämistä eetteriin ilmaiskanavien kautta.

– Jatkamme taistelua sen puolesta, että kannattajat näkevät jatkossakin maajoukkueidensa otteita ilmaiskanavilla. Se on tärkeää niin kansainväliselle kuin kansallisellekin jalkapalloilulle. Jos emme tekisi näin, voisimme ansaita paljon enemmän rahaa, sillä on monia, jotka maksaisivat omaisuuksia nähdäkseen maaotteluita maksukanaviltakin. Se ei kuitenkaan ole meidän filosofiamme, Infantino vakuuttaa.