Atlético Madridin maalivahti Thibaut Courtois on tänään kovan paikan edessä. Mies vierailee tänään ”omalla kotistadionillaan”, sillä Courtois pelaa Madridissa Chelsean lainamiehenä. Yleisön vastaanotto Courtoisille onkin varmasti mielenkiintoinen.

Avausosa joukkueiden välillä päättyi 0-0 -tasapeliin. Mikäli Courtois pitää tänäänkin nollan, yltää Atlético vähintään jatkoajalle ja rangaistuspotkukilpailuun. Kaikki katseet ovatkin nuoressa belgialaisvahdissa.

Courtois’lle illan Mestarien liiga -välierä on kaikkiaan 150:s Atléticon uniformussa. Mies on ehtinyt saavuttaa madridilaisryhmässä jo paljon. Jo viime kaudella hänet valittiin La Ligan parhaaksi maalivahdiksi eikä valinta ole kaukana tälläkään kaudella. AS-lehti pitääkin belgialaista jo kenties Atléticon historian parhaana veräjänvartijana.

Courtois on jo nyt eniten europelejä pelannut Atlético-vahti ja hänen päästettyjen maaliensa keskiarvo on selvästi lähimpiä haastajia pienempi (26 ottelua, 16 päästettyä maalia). Myös Espanjan pääsarjan torjuntatilastoissa hän jättää edeltäjänsä taakseen, vaikka ura Atléticossa alkoi vasta vuonna 2011.